Efecte nebănuite ale mersului pe bicicletă: îmbunăţeşte performanţele la job, dar şi viaţa sexuală

Efecte nebănuite ale mersului pe bicicletă: îmbunăţeşte performanţele la job, dar şi viaţa sexuală

Mersul pe bicicletă la locul de muncă îmbunătăţeşte starea de spirit şi creşte productivitatea Foto Adevărul

Oamenii care merg la serviciu pe bicicletă înregistează un randament sporit la locul de muncă, sunt mai puţin stresaţi, se bucură de mai multă armonie în relaţia cu familia şi prietenii şi au parte de o viaţă sexuală mai bună, potrivit unui studiu recent.

 

Persoanele care merg pe bicicletă la locul de muncă se declară mai fericite şi mai energice, comparativ cu perioadele în care se deplasau cu maşina personală sau foloseseau mijloacele de transport în comun în acest scop, relevă un studiu realizat recent în Marea Britanie, informează publicaţia „Daily Mail“.

Majoritatea cicliştilor susţin că mersul pe bicicletă nu le-a îmbunătăţit doar condiţia fizică, ci şi alte aspecte importante ale vieţii. 

Astfel, 89% dintre cei care merg la muncă pe bicicletă au afirmat că acest lucru îi ajută să scape de stres şi astfel au relaţii mai armonioase cu prietenii şi familia.

Mai mult, 66% dintre aceştia au precizat că relaţia de cuplu s-a îmbunătăţit substanţial din momentul în care au început să meargă pe bicicletă, iar 39% au menţionat că această activitate fizică le-a furnizat mai multă energie, modificând în bine calitatea actului sexual.

De asemenea, aproape jumătate dintre cei care au participat la studiu au declarat că, de când merg cu bicicleta la seriviciu, se cred în stare să gestioneze un volum mare de lucru mult mai uşor, iar 82 la sută se simt mai puţin stresaţi.

O treime dintre indivizi au spus că ciclismul îi relaxează şi îi ajută să aibă mai multe idei creative, iar 15% au menţionat că au avansat mai rapid în carieră decât colegii lor non-ciclişti.

La studiu au participat 2.500 de persoane care merg la muncă doar pe bicicletă şi care au renunţat la maşini sau la transportul în comun.


CITEŞTE ŞI:

Ce e mai bine: să alergi sau să mergi cu bicicleta?

Şi alergările sau, pur şi simplu, plimbările în aer liber, şi mersul pe bicicletă sunt forme de mişcare ideale pentru a scăpa de problemele de sănătate cauzate de sedentarism. Ambele sunt activităţi aerobice ritmice care tonifică musculatura şi îmbunătăţesc, în acelaşi timp, starea de spirit. Există, totuşi, câteva diferenţe, care te-ar putea face să preferi o formă de mişcare în defavoarea celeilalte.

UE ne recomandă mersul pe bicicletă. Riscurile calităţii scăzute a aerului asupra sănătăţii

Pe 16 septembrie începe Săptămâna Europeană a Mobilităţii, o campanie europeană în care sunt implicate 2.000 de oraşe europene. Prin intermediul campaniei, liderii europeni vor să sensibilizeze publicul larg cu privire la impactul pe care gazele nocive emanate de milioanele de autoturisme care circulă în fiecare zi pe străzile marilor oraşe îl au asupra calităţii aerului.

5 motive să mergi cu bicicleta

Specialiştii afirmă că persoanele care merg periodic pe bicicletă îmbătrânesc mai greu decât cele care nu au acest obicei. În plus, efectele îmbătrânirii sunt cu 50 la sută mai mici la cele care pedalează de trei ori pe săptămână. Iată care sunt beneficiile mersului pe bicicletă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările