Viziunea PSD despre legea răspunderii magistraţilor: Te duci frumos către procuror şi îi iei casa, maşina, terenul, tot. După care îl dai afară
0Secretarul general-adjunct, Codrin Ştefănescu, a prezentat, vineri, cum ar urma să se aplice viitoarea lege a răspunderii magistraţilor, persoanele acuzate putând să aibă instrumentele necesare a merge împotriva procurorului lor de caz.
Codrin Ştefănescu a punctat faptul că există un atac pe mai multe paliere al unor instituţii precum DNA la adresa liderilor din partid. „Prima dată ne atacă şefii de judeţe. de exemplu, dosarul făcut lui Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi, care-i o mizerie cumplită (...) Vor ancheta şi vor face mizeriile în lunile astea, că după ce vine Legea răspunderii magistraţilor o să vină Maricel Popa şi o să spună că procurorul care a făcut dosarul i-a afectat familia, inima şi copiii. Dă la CEDO în judecată, câştigă. În loc să plătească statul, din banii noştri, te duci frumos către procuror şi îi iei casa, maşina, terenul, tot. După care îl dai afară, după care îl dai (n.r.-în judecată) şi în penal. Pentru că ce a făcut el are şi latură penală. E simplu“, a declarat secretarul general-adjunct al PSD.
Liderul PSD a subliniat şi faptul legea răspunderii magistraţilor este una din priorităţile de pe agenda PSD în această toamnă.
„Noi trebuie în această sesiune să votăm legea răspunderii magistraţiilor şi modificările Codului Penal, aşa cum a cerut CCR. Că vor procurorii, că nu vor procurorii, că vrea doamna Macovei, că nu vrea doamna Macovei, că nu for TFL-iştii. Doamna Macovei e răul absolut. (...) Noi spunem exact ceea ce gândim şi ceea ce gândiţi şi voi în ascunsul şi înlăuntrul vostru şi nu aveţi chef să spuneţi. Cum să mai ai curaj în România? Dacă fetiţa mea, la 15 ani, spunea: „Nu pot să vorbesc la telefon cu colega mea şi cu colegul meu că vrem să copiem la lucrarea la Geografie, că ne ascultă ăştia“. Asta e peste tot în România. Oamenii de afaceri nu vorbesc între ei că ne ascultă telefoanele“, a mai declarat reprezentantul PSD, care a punctat că în prezent au fost aprobate 255.000 de mandate de ascultare.