UPDATE Comisia juridică are trei zile să dea un raport în cazul Şova. Tăriceanu, furios: Aici nu e fabrică de trimis la eşafod!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Mediafax

Conducerea Senatului s-a reunit, astăzi, pentru a discuta solicitarea de arestare a senatorului PSD Dan Şova. Preşedintele Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a avertizat pe colegii săi să "nu se joace cu libertatea oamenilor". După şedinţă, conducerea Senatului a anunţat că solicitarea de reţinere a lui Şova a fost trimisă la Comisia juridică.

UPDATE  Vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent, că cererea privind încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova a fost trimisă la Comisia juridică, aceasta având la dispoziţie trei zile, potrivit Regulamentului, să întocmească raport.

Potrivit Regulamentului Senatului, în cazul solicitării privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive, Comisia juridică are termen trei zile pentru a elabora raportul, iar plenul Senatului are termen cinci zile pentru a da un vot în urma avizului Comisie juridice.

“E o chestiune care trebuie tratată cât mai corect. Nu ne jucăm cu libertatea oamenilor, oamenii sunt născuţi liber şi trebuie să trăiască liber. Comisia trebuie să judece foarte serios, ca apoi să formuleze un punct de vedere şi să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză. Să nu se pripească, din punctul meu de vedere, nu ne jucăm cu libertatea oamenilor. Aici nu e fabrică de trimis la eşafod!”, a declarat Tăriceanu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Permanent al Senatului.

El a vorbit şi despre cazul fostului ministru de Finanţe Darius Vâlcov, împotriva căruia s-a dispus începerea urmăririi penale, şi l-a caracterizat drept unul dintre cei mai buni miniştri ai Executivului.

”L-am observat pe domnul Vâlcov de la începutul mandatului său de ministru şi apreciez că e unul dintre cei mai buni miniştri ai Cabinetului Ponta. Dacă suntem într-un stat de drept, vinovăţia o stabileşte justiţia. Nu stabileşte procuratura vinovăţia! Ca atare, având în vedere numeroasele acuzaţii de acest gen, cred că e mai bine să fim mai rezervaţi şi să nu considerăm pe toată lumea care e chemată la procuratură, şi vinovată!”, a mai spus Tăriceanu.

Citeşte şi:

Darius Vâlcov a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor după mesajul lui Iohannis. Ce lasă în urmă sa

Darius Vâlcov, pe numele căruia s-a început urmărirea penală, a demisionat din funcţia de ministru al Finanţelor, după ce preşedintele Klaus Iohannis a spus că se aştepta ca acesta să-şi prezinte demisia. Vâlcov s-a remarcat prin proiectul noului Cod Fiscal şi al introducerii loteriei bonurilor fiscale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite