Mai mulţi primari germani îi cer cancelarului Merkel fonduri pentru imigranţii români şi bulgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
germania muncitori

Primarii a 15 oraşe germane au trimis o scrisoare liderilor Uniunii Creştin-Democrate (CDU) şi Partidului Social-Democrat (SPD) prin care cer fonduri suplimentare pentru imigranţii din România şi Germania, relatează Focus Online.

Cei 15 primari şi un consilier municipal au cerut cancelarului german, Angela Merkel, preşedintele CDU, lui Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale, dar şi lui Sigmar Gabriel, preşedintele SPD, care negociază în prezent participarea la guvernare, fonduri suplimentare pentru a face faţă imigranţilor români şi bulgari, care nu au mijloace de a se întreţine singuri şi nu reuşesc să-şi găsească un loc de muncă.

Aceştia cer celor trei politicieni să ţină cont şi de "situaţia financiară dificilă" a mai multor municipalităţi în cadrul negocierilor privind formarea unei coaliţii guvernamentale, după alegerile din septembrie.

Scrisoarea este semnată de oficiali ai oraşelor Mannheim, Bochum, Delmenhorst, Dortmund, Duisburg, Gelsenkirchen, Hannover, Hamm, Herne, Hof, Köln, Mülheim/Ruhr, Münster, Nürnberg, Offenbach şi Regensburg. Aceştia avertizează, însă, că primarii din întreaga ţară se confruntă cu problema lipsei fondurilor pentru integrarea imigranţilor.

Primarul din Offenbach (Hessa) doreşte ca banii pentru copii să fie acordaţi doar imigranţilor care trăiesc de mai mult timp în Germania. Totodată, el solicită un control mai dur pentru a împiedica "abuzurile" în ceea ce priveşte acordarea unui astfel de ajutoare. Primarul mai cere autorităţilor din landul Hessa să ia măsuri împotriva proprietarilor care măresc preţurile la chirii, astfel încât imigranţilor le este dificil să închirieze locuinţe la preţuri rezonabile, scrie agenţia DPA, preluată de site-ul www.main-netz.de
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite