Surse. Dan Cristian Popescu candidează „99% independent” la Sectorul 2. Filiala PNL e divizată. Onţanu, favorit în sondaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Dan Cristian Popescu va candida pentru Primăria Sectorului 2, chiar dacă PNL a ales să-l susţină pe Radu Mihaiu, candidatul USR. „În proporţie de 99% va merge independent, dar există şi varianta unei candidaturi din partea unui partid politic”, susţin surse liberale pentru Adevărul. Pe de altă parte, surse din PSD susţin că Onţanu se consideră deja câştigător, după ce PNL şi USR merg pe varianta Radu Mihaiu.

Filiala PNL Sector 2, condusă de ministrul Educaţiei Monica Anisie, este divizată: cei mai mulţi membri susţin că vor vota lista PNL pentru consiliul local, iar la primărie vor pune ştampila pe DC Popescu, nu pe Radu Mihaiu. După ce PNL a renunţat la DC Popescu, candidatul PSD Neculai Onţanu are cele mai mari şanse de victorie, susţin sursele citate. ”Dacă Popescu ar fi candidat din partea PNL, ar fi fost el favorit. Aşa, Onţanu are şanse mai bune, mai ales că s-a întors în PSD. Pe locul trei vine Radu Mihaiu. Şi PMP va scoate un scor rezonabil în cazul în care Traian Băsescu va intra în cursa pentru primăria generală. Sectorul 2 e băsist”, susţin surse liberale. 

Neculai Onţanu a condus sectorul 2 din anul 2000 până în primăvara anului 2016, când a fost arestat preventiv într-un dosar de corupţie. Până la urmă, faptele s-au prescris. Neculai Onţanu a fost membru PSD, apoi a trecut alături de Gabriel Oprea la UNPR, fiind unul dintre susţinătorii preşedintelui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009. S-a întors în PSD şi va candida din nou la Primăria Sectorului 2. Surse din PSD susţin pentru Adevărul că Onţanu se consideră deja câştigător, după ce PNL a ales să-l susţină pe Radu Mihaiu. 

PNL şi Alianţa USR-PLUS au ajuns vineri noaptea la un acord final în privinţa candidaţilor comuni în Bucureşti. La Sectorul 3, PNL l-a aruncat în lupta cu Robert Negoiţă pe Adrian Moraru, consilierul ministrului Muncii Violeta Alexandru. PMP nu a mai fost cooptat în alianţa dreptei pe Bucureşti, prin urmare Traian Băsescu se pregăteşte să candideze la Primăria Capitalei şi va rupe din voturile lui Nicuşor Dan.

Candidaţii comuni PNL-USR-PLUS:

Primăria Capitalei - Nicuşor Dan (independent)

Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 - Radu Mihaiu (USR)

Sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL)

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite