Premieră în România: Anca Boagiu îşi face campanie în limbi străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a atrage cât mai multe voturi, candidaţii la parlamentare dau dovadă de o imaginaţie debordantă. Un exemplu în acest sens este Anca Boagiu, candidatul ARD la Senat în Sectorul 2. Boagiu a tradus propriul slogan de campanie în 11 limbi.

Anca Boagiu a explicat pentru adevarul.ro cum a ajuns să conceapă materialele de campanie în mai multe limbi. „Mie îmi plac oamenii, am încredere în ei, îi respect. Dar, în ultimii ani de zile, parcă am uitat să vorbim între noi, să comunicăm, să ne spunem, ca altădată, şi bucurii şi necazuri. Acum, toată lumea se ceartă cu toată lumea, nu ne mai transmitem sentimente, ci acuzaţii. Limba de comunicare nu mai este nici româna, nici engleza. Este limba vrajbei, a urii. Ei bine, EU, asta, NU POT să accept. Gata! Stop vrajbei dintre noi!  Aşa am găsit soluţia. Să mă adresez oamenilor de alte etnii care s-au stabilit la noi, în limba lor. Acesta este motivul pentru care, materialele mele electorale sunt concepute în mai multe limbi.  Este la îndemâna oricărui politician care ţine la oameni, să procedeze la fel“, explică Boagiu.

Una dintre limbile în care a fost tradus sloganul „Aceeaşi pentru Români, Aceeaşi pentru Europeni“ este chineza, ştiut fiind faptul că în Sectorul 2 trăieşte cea mai mare comunitate de chinezi din Capitală. „Sunt cetăţeni români, care muncesc în România, care aduc bani în România“, mai spune Boagiu. Însă, pe lângă chinezi, o comunitate consistentă este şi cea a machidonilor, despre care Boagiu spune că sunt „oameni aprigi, dar şi familişti convinşi“ şi pe al căror cuvânt te poţi baza. 

De asemenea, sloganul a fost tradus astfel încât să fie înţeles şi de evrei, greci, armeni, ruşi, romi, arabi, turci, tătari. „Toţi avem un numitor comun: trăim aici, muncim aici, iubim aici, construim aici, în Romania, în Bucureşti“, explică Anca Boagiu.

În altă ordine de idei, Boagiu a precizat că vorbeşte patru limbi străine de circulaţie mondială, dar, din respect pentru vecinii săii de altă naţionalitate, a învăţat, puţin, şi din limbile lor. „Ştiţi cât de mult contează să saluţi, zâmbind, un vecin etnic, în limba lui? Aşa le transmit că, acum, pentru ei, ACASĂ este România“, conchide candidatul la Senat în colegiul 4, Sectorul 2.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite