Ponta: “Băsescu m-a făcut să râd”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat special în cadrul unei dezbateri la postul Realitatea TV, premierul Victor Ponta a vorbit despre relaţia sa cu preşedintele Traian Băsescu, comentând inclusiv scandalul plagiatului în care cel dintâi a fost implicat.

Scandalul plagiatului, a arătat prim-ministrul Ponta, l-a deranjat din punct de vedere "personal, nu politic", acesta fiind unul dintre motivele pentru care coabitarea cu preşedintele României este dificilă, a susţinut acesta. 

"Eu merg la masă doar cu prietenii, nu cu domnul Băsescu", a ţinut să precizeze Victor Ponta. De altfel, premierul a rezumat relaţia sa cu şeful statului, spunând că acesta din urmă este "până la un punct, chiar comic". "Băsescu m-a făcut să râd", a adăugat Victor Ponta. 

Relaţia defectuoasă cu preşedintele este, în opinia premierului, rezultatul unei lupte politice acerbe care a atins punctul culminant imediat după suspendarea lui Traian Băsescu: "Imediat după suspendare, nervii erau întinşi la maximum", a povestit acesta.

De asemenea, premierul susţine că există oameni politici care evită să intre în Guvern, deoarece "le face Băsescu dosar", arătând, totodată, că una dintre numirile de care este mândru este cea a lui Raed Arafat.

"Domnul Băsescu e foarte nervos pe mine fiindcă nu l-am sunat niciodată. Când am avut un lucru important de comunicat, i-am scris. M-a invitat - tot în scris - la Cotroceni, cu Guvernul. Am discutat foarte normal cu preşedintele, după care am stabilit un lucru: mă duc la Bruxelles. Am fost la domnia sa, mi-a spus că este mai experimentat. Mergem doi pe un bilet sau cum?" a ironizat premierul scandalul iscat cu privire la reprezentarea României la summitul Consiliului European de la Bruxelles.

Referitor la coabitarea dintre preşedinte şi premier, acesta din urmă susţine că "se poate coabita, dar nu cu Traian Băsescu".  "Există vreo regulă sau vreun document pe care domnul Băsescu l-a respectat vreodată?" a întrebat Ponta. 

În schimb, premierul a oferit un exemplu pozitiv în ce priveşte relaţiile sale cu alţi oameni politici, exemplul alcătuirii USL. 

"Relaţia personală dintre mine şi Crin Antonescu a fost secretul existenţei acestei alianţe. Suntem într-un an în care nici nu puteam să facem promisiuni, dar nici nu puteam să zic:  «Domnule, o să fie ca pe vremea lui Boc!» Atunci de ce s-a mai schimbat Boc?", a mai spus premierul, arătând că, în opinia sa, anul viitor va fi unul "mult mai bun decât ăsta". 

Referitor la situaţia economică, Ponta a ţinut să afirme că există bani "de pensiile actuale", dar a evitat să discute despre starea economică pe termen lung.

"Nu ştiu absolut tot, ştiu de un milion de ori mai mult decât ştiam pe 7 mai. Sunt mai pregătit acum decât eram în urmă cu şase luni. Avantajul meu uriaş a fost că Adrian Năstase m-a adus în Guvern la 29 de ani. Dacă mă întrebaţi, îmi dau seama de responsabilitate. Nu îmi e frică ", a conchis premierul.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite