PNL vine cu propria declaraţie pentru demisia lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, preşedinte PNL FOTO Mediafax
Klaus Iohannis, preşedinte PNL FOTO Mediafax

Parlamentarii PNL au redactat propria declaraţie prin care îi cer demisia de onoare preşedintelui Traian Băsescu. În conţinutul declaraţiei nu se precizează nimic de o eventuală demisie a premierului Victor Ponta.

„Îi cerem demisia de onoare domnului Traian Băsescu pentru că suntem consecvenţi cu milioanele de români care ştiu cine este acesta şi s-au exprimat prin vot răspunzând la întrebarea: «Merită Traian Băsescu să fie preşedinte al României, sau nu?» Îi cerem demisia pentru că ţara nu poate fi reprezentată în Europa şi în lume de un astfel de preşedinte, cu un astfel de dosar penal în care sunt subiecţi fratele şi ginerele domniei sale“, se arată în declaraţia liberalilor.

În declaraţie nu se mai menţionează nimic de cererea demisiei premierului Victor Ponta, anunţată luni, iar liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a refuzat să răspundă cu privire la acest subiect.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat luni că grupul senatorilor liberali a decis că va vota în favoarea declaraţiei privind demisia preşedintelui Traian Băsescu, cerând însă şi includerea unei solicitări privind demisia din funcţia de premier şi a lui Victor Ponta.

Întrebat de ce liberalii şi democrat-liberalii au poziţii diferite în acest subiect, Haşotti a răspuns. „Suntem încă două partide diferite“.

PNL şi PDL, în contradicţie

Preşedintele PNL Klaus Iohannis şi fostul lider Crin Antonescu cred că Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte după ce numele său a fost implicat în scandalul dintre fratele său şi Bercea Mondial. Pe de altă parte, democrat-liberalul Cătălin Predoiu, omul doi în PDL, spune că Băsescu ar face o mare eroare dacă ar renunţa la cea mai înaltă funcţie în stat. În plus, parlamentarii democrat-liberali au anunţat că nu vor participa la şedinţa comună a Parlamentului, în care se va adopta declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite