Organizaţiile judeţene ale PNL decid dacă reprimesc sau nu „traseiştii”. Gorghiu: Nu o să iertam contraperformanţa la alegerile de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Flutur, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. FOTO Mediafax
Gheorghe Flutur, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. FOTO Mediafax

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, sâmbătă, că fiecare organizaţie judeţeană a formaţiunii liberale are liber să decidă dacă vrea să primească primarii plecaţi la alte partide, însă îşi asumă responsabilitatea pentru performanţele sau contraperformanţele de la alegerile de anul viitor.

Alina Gorghiu a abordat una dintre temele sensibile referitoare la pregătirea PNL pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016, şi anume, traseiştii din organizaţiile locale. Formaţiunea liberală, prin vocea copreşedintelui, a dat de înţeles că îi va primi înapoi pe cei care în ultimii doi ani au plecat în alte partide şi că va fi de acord ca primarii sau alţi aleşi locali din alte partide să li se alăture în următoarea perioadă şi să participe la alegerile de anul viitor pe listele PNL.

„Una dintre dilemele PNL se referă la reprimirea în rândurile noastre a fiilor risipitori sau a celor din alte partide. Despre cei care au fost ai noştri, pot spune că au ales din mai multe motive: presiuni, oportunism etc. Nu impun nimănui nimic. Fiecare organizaţie judeţeană are responsabilitatea de a decide, dar trebuie să o facă în cunoştinţă de cauză. Însă, nu o sa iertăm contraperformanţa la alegerile de anul viitor. Nu are ce cauta (n.r. – contraperfomanţa) în PNL”, a precizat Alina Gorghiu.

Totuşi, copreşedintele liberal şi-a exprimat aprecierea faţă de cei care au rămas în PNL în ultimii ani, fără a trăda partidul. „Aţi avut vânătai, o mână ruptă la bugetul local, ati avut de suferit, dar sunteti azi aici”, a subliniat Gorghiu.

Organizaţiile slabe, ameninţate cu desfiinţarea

Cealălalt copreşedinte al PNL, Vasile Blaga, a completat ideile enunţate de Gorghiu şi a avertizat că cele mai slabe organizaţii locale, după alegerile de anul viitor, vor fi desfiinţate. Salvarea organizaţiilor slabe poate avea loc într-un singur mod: câştigarea alegerilor.  

„Nu vă desemnaţi candidaţii la masa verde. Voi propune în Consiliul National să fie desfiinţate conducerile ultimelor 10 organizaţii ca performanţa. Trebuie să câstige partidul (...) Vă rog să vă implicaţi şi în desemnarea candidaţilor din alte localităţi, nu doar în cele pe care le păstoriţi”, a afirmat Blaga.

Liderii liberali vor ca până la 1 noiembrie să aibă o listă clară a candidaţilor care vor reprezenta formaţiunea la alegerile locale de anul viitor în municipiile din ţară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite