Noi probe în dosarul în care este anchetat Călin Georgescu. Fostul candidat independent ar urma să fie iar audiat la Parchet
0Au apărut noi probe în dosarul în care Călin Georgescu a fost pus sub control judiciar pentru mai multe acuzații, cea mai gravă fiind cea de instigare la acţiuni împotriva ordinii constituţionale.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, Georgescu va fi audiat din nou și vor avea loc noi percheziții informatice în dosarul în care este cercetat.
Martori cheie din dosar urmează, de asemenea, să fie chemați la audieri.
Cercetările în dosarul în care Călin Georgescu a fost sub acuzare pentru șase infracțiuni, inclusiv instigare la acţiuni împotriva ordinii constituţionale, nu s-au încheiat, iar măsura controlului judiciar este pe cale să expire. Rămâne de văzut dacă după noile audieri, măsura va fi prelungită sau înlocuită cu o alta.
Călin Georgescu este obligat să nu părăsească țara
Deocamdată, Călin Georgescu este obligat prin controlul judiciar să nu părăsească țara, să informeze cu privire la schimbarea locuinței, să nu creeze/utilizeze conturi pe platformele sociale online pe care se posteze conținut cu caracter legionar, fascist, antisemit, rasist, xenofob etc.
De asemenea, trebuie să se prezinte la organul de poliție desemnat de IPJ Ilfov care va stabili programul de supraveghere. Nu în ultimul rând, trebuie să se prezinte la organul de urmărire penale si la judecătorul de drepturi si libertăti, la judecătorul de cameră preliminara ori de câte ori este chemat; să nu detină li să nu poarte armă.
Din Ordonanta de dispunere a controlului judiciar față de Călin Georgescu reiese, printre altele, că acesta că ar fi aderat la o organizație neolegionară creată de craioveanul Marian Motocu - liderul grupării neolegionare Mişcarea 41 pentru România - care urmărea să creeze un grup care să comită violențe asupra partidelor politice, străinilor si evreilor.
Ce acuzații i se aduc lui Călin Georgescu
Iată care sunt acuzaţiile pe care i le aduc procurorii lui Călin Georgescu:
- instigare la acțiuni împotriva ordinii constituționale, în formă tentată, prev. de art.47 C.p rap. la art.32 C.p. rap. la art.397 alin.2 C.p.
- comunicarea de informații false, prev. de art.404 C.p.
- fals în declarații în formă continuată, prev. de art.326 alin. 1 C.p. cu aplic. art.35 alin.1 C.p. (privind sursele de finanțare a campaniei electorale și declarațile de avere)
- iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter fascist, rasist ori xenofob, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup, prev. de art. 3 alin.1 din O.U.G. 31/2002
- promovarea, în public, a cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, prev. de art. 5 din O.U.G. 31/2002
- iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antisemit, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unei astfel de organizaţii, prev. de art. 6 alin.1 din Legea 157/2018”, a transmis Parchetul General.