Ciucă, de Ziua Minorităților Naționale: Condamnăm orice manifestare extremistă, xenofobă sau instigatoare la ură

0
Publicat:

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj cu ocazia Zilei Minorităților Naționale, o zi în care se celebrează „diversitatea culturală, etnică și religioasă, care îmbogățește întotdeauna orice națiune și contribuie la dezvoltare, deschidere și progres.”

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Minorităților Naționale Foto: Mediafax
Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Minorităților Naționale Foto: Mediafax

Șeful PNL a transmis urări cetățenilor care aparțin minorităților naționale din România printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook. În cadrul mesajului, Ciucă menționează că activitatea politică se rezumă la ascultarea tuturor cetățenilor și apăarea drepturilor lor, indiferent de apartenența culturală sau etnică.

„Marcăm astăzi Ziua Minorităților Naționale, o zi în care celebrăm diversitatea culturală, etnică și religioasă, care îmbogățește întotdeauna orice națiune și contribuie la dezvoltare, deschidere și progres. Prin activitatea noastră politică, trebuie să ne străduim să ne asigurăm că toate vocile sunt auzite și că drepturile tuturor cetățenilor - indiferent de apartenența etnică sau culturală - sunt protejate și respectate”, a precizat al doilea om în stat.

„Partidul Național Liberal este ferm angajat să promoveze o societate echitabilă, unde fiecare comunitate este apreciată și unde nu îi sunt îngrădite drepturile și libertățile. Rămânem un aliat de nădejde în lupta împotriva discriminării și a intoleranței de orice fel și condamnăm orice manifestare extremistă, xenofobă sau instigatoare la ură.  Transmit cele mai bune gânduri tuturor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România. La mulți ani!”, a completat Nicolae Ciucă. 

Bani mai mulți pentru minorități 

Exact de Ziua Minorităților Naționale, Guvernul a aprobat suplimentarea fondurilor pentru Departamentul pentru Relații Interetnice, bani care vor merge spre cele 19 organizațiile ale minorităților române din Parlamentul României.

Se aprobă suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului, pentru Departamentul pentru Relații Interetnice, cu suma de 23,6 milioane lei.  Fondurile vor fi alocate celor 19 organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în Parlamentul României și membre ale Consiliului Minorităților Naționale pentru finalizarea activităților și proiectelor inițiate până în prezent, care permit cetățenilor aparținând minorităților naționale din România să-și dezvolte cultura, precum și să-și păstreze elementele esențiale ale identității lor, respectiv limba, tradițiile și patrimoniul cultural”, a precizat Guvernul, într-un comunicat de presă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite