Nicolae Ciucă, mesaj la 34 de ani de la căderea comunismului: fundamentele României de astăzi se datorează eroilor de la Timișoara

0
Publicat:

Președintele Senatului Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia celor 34 de ani de la evenimentele care au dus la căderea regimului Ceaușescu. Liderul PNL a transmis că efortul eroilor de la Timişoara a dus la fundamentele pe care s-a clădit România liberă şi democratică de astăzi.

Nicolae Ciucă, mesaj cu ocazia celor 34 de ani de la căderea comunismului. Foto: Cov.ro
Nicolae Ciucă, mesaj cu ocazia celor 34 de ani de la căderea comunismului. Foto: Cov.ro

„Pe 16 Decembrie 1989, la Timişoara, a avut loc protestul decisiv împotriva comunismului în România. Fără Timişoara, nu ar fi fost posibilă căderea unui sistem care a ucis oameni, nu doar în România, ci în toată regiunea noastră”, a transmis liderul PNL într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Represiunea de la Timişoara a expus în faţa lumii întregi ferocitatea unui regim cuprins de frica de a nu pierde puterea. Acţiunea aducerii la crematoriul din Bucureşti a cadavrelor timişorenilor ucişi, arderea lor în timpul nopţii şi deversarea cenuşii la canal a arătat dimensiunea dispreţului pe care regimul comunist îl avea faţă de oamenii liberi. Eroilor de la Timişoara le datorăm recunoştinţă, curajul şi sacrificiul lor fiind fundamentele pe care s-a clădit România liberă şi democratică de astăzi”, a continuat Ciucă în mesajul său.

Căderea regimului Ceauşescu în decembrie 1989 a început prin protestele de la Timișoara din 16 decembrie. Timișoara a devenit în 20 decembrie 1989, primul oraş liber de comunism din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite