Miting de solidaritate cu eleva din Covasna, propus de Marian Vanghelie, pentru săptămâna viitoare în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie propune organizarea în Capitală a unui miting de solitaritate cu eleva din Covasna FOTO Adevărul
Marian Vanghelie propune organizarea în Capitală a unui miting de solitaritate cu eleva din Covasna FOTO Adevărul

Marian Vanghelie, preşedintele PSD Sector 5, a propus vineri, după ce a fost ales în această calitate de către Conferinţa organizaţiei, ca săptămâna viitoare să convoace în Bucureşti un miting de susţinere al elevei din Covasna.


„Vă propun ca săptămâna viitoare să mă ocup eu împreună de conducerea la nivelul Capitalei să facem un miting de solidaritate cu eleva de la Covasna, cu elevii din Harghita şi din Covasna, să le arătăm că Bucureştiul e alături de ei şi că Bucureştiul îi iubeşte“, a spus Vanghelie, în discursul susţinut la Romexpo, în faţa participanţilor la Conferinţa de alegeri a PSD Sector 5.

În  15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, câţiva elevi români din clasa a IX-a au mers la şcoală cu accesorii în culorile tricolorului românesc, iar una dintre eleve, care purta o bentiţă tricoloră şi a cărei fotografie a fost postată pe o reţea de socializare, susţinea că ar fi primit ameninţări.

Dosar penal deschis de Poliţia Covasna 

De asemenea, Poliţia Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut în cazul elevei ameninţate pe o reţea de socializare după ce a purtat o bentiţă cu tricolorul românesc la şcoală, fiind luate măsuri de prevenire a violenţei în zona liceului.

Totodată, Ministerul Educaţiei a anunţat că va face verificări la Liceul „Korosi Csoma Sandor“.

În mai multe oraşe, precum Ploieşti, Craiova, Alba Iulia, Cluj-Napoca, au avut loc vineri mitinguri de solidaritate cu eleva din Covasna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite