Mircea Geoană: „Eu am câştigat alegerile din 2009. Retroactiv nu are ce să schimbe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoana reactioneaza dupa aflarea exit-poll-ului - 6 decembrie 2009 FOTO: Mediafax
Mircea Geoana reactioneaza dupa aflarea exit-poll-ului - 6 decembrie 2009 FOTO: Mediafax

Mircea Geoană este ferm convins că în 2009 a avut mai multe voturi decât Traian Băsescu. Şi nu-şi face speranţe că ancheta parlamentară a fraudei pe care o acuză va schimba ceva retroactiv.

Speră însă că politicienii au învăţat din acest episod că, fără o separaţie reală a puterilor în stat, orice demers democratic poate fi manipulat sau compromis. Sunt declaraţiile lui Mircea Geoană, invitatul emisiunii „În faţa ta” de la Digi24.

Moderator: Susţineţi că dumneavoastră aţi câştigat alegerile din 2009?

Mircea Geoană, fost preşedinte PSD: Fără îndoială. Retroactiv nu are ce să schimbe, pentru că îndată ce preşedintele Băsescu a fost învestit în mod legal, şi-a produs efecte preşedinţia domniei sale, în sensul că a produs efecte. Nu poţi să-i iei mandatul. Mandatul poţi să-l iei etic şi moral. E statul român, nu e preşedintele Băsescu, să fim bine înţeleşi, dar, măcar pentru viitor, principala problemă a României este slaba capacitate de guvernanţă şi de administrare care generează corupţie şi a doua mare problemă e că România nu are o tradiţie democratică şi că acest control reciproc între puterile statului e un lucru perfectibil”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite