Liviu Dragnea: „Îl văd pe Ponta la Cotroceni. Îmi doresc să fie preşedinte al României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea l-ar susţine pe Victor Ponta chiar şi în cursa pentru alegerile prezidenţiale  FOTO Adevărul
Liviu Dragnea l-ar susţine pe Victor Ponta chiar şi în cursa pentru alegerile prezidenţiale  FOTO Adevărul

Vicepremierul Liviu Drangea a ţinut să infirme zvonurile despre anumite tensiuni latente la nivelul USL. Dragnea a explicat că direcţia USL este una bine stabilită şi se vor urma paşii pe care liderii i-au stabilit în urmă cu doi ani. În acest context, Dragnea a precizat că l-ar vedea pe liderul PSD chiar la Cotroceni, dar asta în viitor, pentru că în 2014 candidatul va fi Crin Antonescu.

„Multora li se spunea atunci 'Încercaţi să luaţi voi preşedinţia partidului'. Am avut o discuţie cu Ponta. Am simţit nevoia că PSD trebuie să facă un salt peste o generaţie, după ce a trecut prin această pierdere. Avea nevoie de un tânăr care era foarte iubit de presă, pe care-l cunosc de foarte mult timp. Am zis că Ponta e cea mai bună variantă. Acel salt s-a văzut imediat după Congres. PSD a crescut foarte mult în sondaje atunci. Nu am făcut jocuri. Am o altă calitate... Simt cel mai bine ce-şi doreşte fiecare organizaţie judeţeană. Nu regret, sunt mulţumit că relaţia mea cu Ponta s-a păstrat peste ani. Ne-au trecut multe gloanţe pe la urechi. Am ţinut partidul şi l-am dus la putere", a explicat Dragnea, într-un interviu la Realitatea TV.

Îl văd pe Ponta la Cotroceni (Liviu Dragnea)



Dragnea a precizat că, sub conducerea lui Victor Ponta, PSD a devenit un partid mult mai organizat. El a lăudat capacitatea lui Ponta de a calma spiritele în partid şi a explicat că actualul lider al PSD ar putea deveni în viitor chiar preşedintele României.

"Îl văd pe Ponta la Cotroceni. E construit pentru aşa ceva, dar nu ştiu când. Îl văd şi pe Antonescu anul viitor la Cotroceni. USL s-a construit pe încredere şi a rezistat pentru că între lideri este o relaţie de prietenie. Îmi doresc ca Ponta să fie preşedintele României, la un moment dat. Când va dori el", a mai spus secretarul general al PSD.

Dragnea: „Îmi e foarte dor de Adrian Năstase"

Liviu Dragnea a explicat că Adrian Năstase a fost unul dintre cei mai puternici lideri pe care PSD i-a avut, iar sub conducerea sa s-au format o mulţime de oameni politici. „Îmi este foarte dor de Adrian Năstase. Îi simt lipsa. E un om de la care mulţi au avut de învăţat: arta politicii, înţelepciunea... Ne-a lipsit în partid. Afectiv. Nu ştiu ce rol va avea. Când se va întoarce va avea o discuţie cu Ponta. Aşa e normal", a explicat Dragnea.

Referitor la un alt episod controversat, petrecut după alegerile din 2009, Dragnea a confirmat că, la vremea respectivă, au fost mulţi lideri care au cerut organizarea unei manifestaţii în faţa CCr pentru a contesta rezultatul alegerilor. În 2009, se vorbea de un protest major, la care PSD să adune 150.000 de oameni pentru a contesta alegerile pierdute de Mircea Geoană în faţa lui Traian Băsescu.

Îmi este foarte dor de Adrian Năstase (Liviu Dragnea)



„În mare, a fost aşa. Mare parte este adevărat. Era o frustrare uriaşă în partid. Se culcaseră cu Geoană preşedinte, s-au trezit cu Băsescu. Foarte mulţi erau 'Să aducem oameni, să ieşim în stradă pentru că am câştigat!'... Nu poţi să arunci ţara într-o asemenea aventură. Lucrurile puteau scăpa de sub control. Era foarte periculos", a mai spus Dragnea.

Reorganizare teriorială cu 8 regiuni

Vicepremierul a abordat şi problema regionalizării României. El a explicat că acest proiect trebuie realizat prin consens politic, dar în acelaşi timp a atras atenţia că este una dintre priorităţile României, nu un joc politic.

Regionalizarea nu e o decizie politică, o face România. (Liviu Dragnea)



„M-am întâlnit cu mai mulţi ambasadori - din Ungaria, Franţa, Belgia... I-am rugat să fie de acord să lucrăm la reorganizare administrativă şi teritorială. Nicio ţară nu poate suporta două procese de asemenea magnitudine. Prin natura funcţiei din Guvern, probabil voi coordona. La aceast concept vor lucra mulţi oameni: Hellvig, Constantin, Ioan Rus etc. Sunt foarte mulţi oameni care vor să se implice. Ca să aibă succes maxim, conceptul trebuie să fie foarte dezbătut. Regionalizarea nu e o decizie politică, o face România.

Sper ca toate forţele politice din Parlament să dorească să fie implicate. Nu numai USL o face. Sunt 3 tipuri de regiuni: ca spaţiu comun, de omogenitate, regiunea funcţională - nodală, şi cea care le combină pe cele doiă - regiunea administrativ-teritorială. Ce nu se va întâmpla: nu înseamnă federalizare. În România, regiunile vor avea un consiliu regional care adoptă hotărâri de dezvoltare pentru regiune, nu legi. Oamenii să fie liniştiţi, judeţele nu se vor desfiinţa", a mai spus Dragnea.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite