Legile Educației, adoptate de Parlament până pe 15 martie | SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legile Educației ar urma să fie adoptate de Parlament până pe 15 martie, susțin surse guvernamentale pentru „Adevărul”. Decizia a fost luată în cadrul primei ședințe din acest an a coaliției de guvernare.

Legile Educației ar urma să fie adoptate în Parlament în luna martie  FOTO: Inquam Photos
Legile Educației ar urma să fie adoptate în Parlament în luna martie FOTO: Inquam Photos

Liderii din coaliție au decis ca experții din fiecare partid să lucreze împreună cu ministerul Educației până la 1 februarie la legile educației. Ulterior, proiectelor vor trece prin guvern până la 15 februarie și vor fi adoptate de Parlament până pe 15 martie.

Ministrul Educației a susținut la sfârșitul lunii decembrie că proiectele legilor educației vor fi prezentate în Guvern după vacanță și până la începutul sesiunii parlamentare. 

„Legile educației, așa cum am mai afirmat, vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică și integrare a feedbackului venit, la începutul anului viitor, după perioada de vacanță. Cred cel mai potrivit ar fi să avem o conferință de presă dedicată la lansarea lor în care să explicăm toate reformele. (…) Vorbim despre începutul anului viitor”, susținea Ligia Deca pe 28 decembrie.

Prezentarea legilor educației în Guvern a fost amânată de două ori de la învestirea în funcție a noului ministru al Educației. Prima amânare a fost pe 28 octombrie, atunci când Ligia Deca a anunțat o prelungire cu încă două săptămâni până când va prezenta în Guvern proiectele de legi ale Educației, în timp ce a doua amânare a avut loc la mijlocul lunii decembrie. 

Coaliția, în prima ședință din 2023

Liderii Coaliției de guvernare s-au reunit marți într-o primă ședință. Potrivit unor surse din conducere, posibilele subiectevor de pe agenda discuțiilor ar putea fi zona economică și problema conducerii AEP. În prima ședință din acest an ar putea exista și posibile discuții pe zona economică, mai ales după anunțul BNR privind creșterea dobânzii.

În același timp, liderii guvernamentali ar putea ridica și problema conducerii AEP, în urma scandalului izbucnit în jurul președintelui Constantin Mitulețu-Buică, după ce ANI a sesizat Parchetul General privind încălcarea articolului 301 din Codul Penal.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite