Klaus Iohannis participă la summitul UE - Turcia: Criza refugiaţilor şi aderarea Turciei la UE, subiectele fierbinţi de pe agendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi, la summitul UE - Turcia, unde se va discuta despre fenomenul migraţionist şi despre aderarea Turciei la UE.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa duminică, 29 noiembrie a.c., la Summitul Uniunea Europeană – Turcia, care se va desfăşura la Bruxelles şi la cea de-a XXI-a Conferinţă a Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, care va avea loc luni, 30 noiembrie a.c., la Paris, se arată într-un comunicat al Admnistraţiei Prezidenţiale.

Liderii europeni vor discuta despre criza refugiaţilor şi despre aderarea Turciei la UE. „Summitul de la Bruxelles are ca obiectiv consolidarea relaţiilor pe multiple planuri dintre Uniunea Europeană şi Turcia. Vor fi dezbătute cu prioritate aspecte legate de domeniul migraţiei, unde Turcia joacă un rol foarte important în controlul fluxurilor migratorii către Uniune. Vor mai fi abordate teme legate de procesul de negociere a aderării Turciei la Uniunea Europeană, precum şi procesul de liberalizare a regimului de vize al Uniunii pentru cetăţenii turci“, mai precizează sursa citată.

Luni, Iohannis se va afla la Paris, unde va participa, alături de şefi de stat şi de guvern din peste 145 de ţări, la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite. „La deschiderea Conferinţei Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice vor lua parte şefi de stat şi guvern din peste 145 de ţări. Miza principală a conferinţei, care se va desfăşura la Paris, în perioada 30 noiembrie - 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic şi aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021. Noul acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice ar urma să încorporeze un set de reguli ambiţioase şi obligatorii privind reduceri cuantificabile a emisiilor de gaze cu efect de seră şi să fie în linie cu ultimele descoperiri ştiinţifice şi tehnologice“, conchide Admnistraţia Prezidenţială.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite