EXCLUSIV "Adevărul": Blaga iese din tranşee şi-l atacă pe Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, i-a transmis şefului statului că nu acceptă ordine din partea nimănui . Traian Băsescu i-a acuzat luni-seară pe „greii partidului“ că „stau ascunşi în tranşee“ în loc să-şi apere partidul.

Vasile Blaga a explicat că experienţa pe care o are în partid îl îndreptăţeşte să refuze „ordinele", chiar şi pe cele din partea şefului statului. „Eu nu primesc ordine de la nimeni, am destulă vechime în partid, încât să mai ţin cont de sfaturile cuiva. Eu în tranşee am fost mereu!", a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul" secretarul general al partidului, decis să nu-şi schimbe comportamentul. Chestionat dacă a perceput apostrofările prezidenţiale ca pe-un „ordin", fostul ministru de Interne a răspuns „Da!", fără ezitare. În cadrul întâlnirii pe care a avut-o luni-seară cu parlamentarii PDL, Traian Băsescu le-a cerut „stelelor partidului, care au pierdut portofoliile şi stau ascunse în tranşee" să iasă să apere imaginea partidului la televizor. Cei vizaţi erau „greii partidului" Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Radu Berceanu, care au fost scoşi din echipa premierului Emil Boc la ultima remaniere guvernamentală.

Citiţi şi:

Marian Sârbu: Băsescu a discutat cu UNPR despre legislaţia muncii

„Mă gândesc dacă voi candida"

În ceea ce priveşte posibila sa candidatură la şefia partidului, Vasile Blaga a spus că se află încă în faza de evaluare. „Mă gândesc, tot timpul am făcut-o, dar o să decid la momentul potrivit, depinde şi de colegi, de susţinerea pe care aceştia ar fi dispuşi să mi-o acorde", a arătat fostul ministru. În octombrie anul trecut, Blaga nu excludea varianta unei candidaturi la şefia PDL „dacă lucrurile se vor tensiona" în partid, sugerând că nu-l va contracandida pe Emil Boc. Azi el a ajuns la concluzia că „lucrurile nu au evoluat pozitiv de atunci".

Radu Berceanu: „eu îl susţin pe Blaga!"

Chiar dacă fostul şef de la Interne încă nu şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, Radu Berceanu, altă „stea ascunsă în tranşee", scoasă la raport de Băsescu, şi-a arătat deja susţinerea. „Eu pe Blaga îl susţin, nu se poate să ne lase aşa, trebuie să candideze", a declarat pentru „Adevărul" fostul ministru al Transporturilor, senatorul Radu Berceanu. Dacă pe Blaga l-ar vedea preşedintele PDL, el ­şi-ar dori funcţia de vicepreşedinte. „Încă nu m-am decis dacă voi candida, dar, dacă aş face-o, m-aş lupta pentru o funcţie de vicepreşedinte", a spus senatorul Berceanu. Pentru noua sesiune parlamentară, el şi-a propus să obţină funcţia de vicepreşedinte al Senatului care revine PDL, potrivit algoritmului, avându-l contracandidat în grup pe senatorul Petru Filip. După pierderea portofoliului, Berceanu a mai încercat să revină în prim-plan la Senat, candidând fără succes la funcţia de lider al grupului, adjudecată de Cristian Rădulescu.

În ceea ce priveşte „mustrările" şefului statului, Berceanu a ţinut să facă o precizare ironică: „Nu mai sunt stele, dacă şi-au pierdut portofoliile!" În plus, fostul ministru a spus că nu poate „să iasă pe orice temă, să vorbească aşa... despre orice, aşa cum o face deputatul Gelu Vişan", nominalizat de Traian Băsescu.

Videanu respectă „ordinele"

Dacă celelalte „stele", Blaga şi Berceanu, nu au transformat „ordinele" în litere de lege, „colegul lor de tranşee", Adriean Videanu, a trecut deja la fapte. Imediat după reuniunea cu Traian Băsescu de la Parlament, prim-vicepreşedintele PDL a mers la TVR, unde a vorbit despre „performanţa" înregistrată de partid: „în ultimele opt săptămâni, PDL a crescut opt procente".  Videanu a găsit şi explicaţia: „Nu există altă soluţie".

La rândul său, deputatul Dan Păsat, ridicat în picioare de Băsescu în faţa colegilor, a anunţat ieri că va cere Comisiei Juridice urgentarea cazului său, pentru ca dosarul  în care este acuzat de şantaj de procurorii DNA să fie soluţionat cât mai repede. Şeful statului îi ceruse să recurgă la această intervenţie, pentru ca imaginea partidului să nu fie asociată cu corupţia. 

Președintele s-a întâlnit cu UNPR

Parlamentarii UNPR s-au întâlnit, ieri, cu preşedintele Traian Băsescu, iar unul dintre principalele subiectele a fost Codul Muncii. „Noi vrem ca garanţiile colective să rămână la un nivel acceptabil, în aşa fel încât rolul şi locul sindicatelor să nu poată fi pus în discuţie", a declarat după întâlnire liderul formaţiunii, deputatul Marian Sârbu. El a precizat că nu s-a discutat despre semnarea unui protocol al Coaliţiei. Potrivit unor surse politice, Băsescu a evitat să aibă o întrevedere cu UDMR din cauza alegerilor ce vor avea loc în interiorul Uniunii.

"Eu nu primesc ordine de la nimeni, am destulă vechime în partid încât să mai ţin cont de sfaturile cuiva."
Vasile Blaga secretarul general al PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite