Dragoş Pîslaru afirmă că în USR există o „râcă continuă”, un „bullying intern”: A face politică nu trebuie să fie a încerca să ridici vocea, pentru a-i acoperi pe ceilalţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragoş Pîslaru FOTO Arhivă
Dragoş Pîslaru FOTO Arhivă

Eurodeputatul Dragoş Pîslaru, demisionar din USR şi cofondator al partidului REPER, a declarat la RFI că în USR există „această râcă continuă”, un „bullying intern”, care l-a făcut să se ăndepărteze de proiect. Potrivit europarlamentarului, noul partid se va baza „pe lecţiile învăţate”, încrederea fiind câştigată „om cu om”.

„Proiectul din care am fost nevoit să mă retrag cumva a început să fie încărcat în permanenţă de o tensiune internă insuportabilă, în sensul că energia pe care o depuneam zi de zi era mai degrabă pentru a desluşi în interiorul partidului care este direcţia în care mergem, în nişte condiţii în care nu exista această idee de a construi ceva concret pentru cei care aşteaptă de la lumea politică nişte soluţii. Şi asta m-a făcut uşor-uşor să mă îndepărtez, astfel încât am ajuns în această situaţie de a prefera să construiesc împreună cu toată lumea care îşi doreşte de fapt o ofertă politică clară şi care să vină cu soluţii, să propună ceva într-un mod transparent şi rezonabil, astfel încât să nu mai existe această râcă continuă, bullying intern şi toate celelalte lucruri pe care doresc să le las în spate,” a declarat europarlamentarul la RFI, explicând de ce a demisionat din USR alături de Dacian Cioloş şi alţi trei eurodeputaţi.

Potrivit europarlamentarului, „o competiţie este binevenită, nu discutăm de a lupta cu ceilalţi colegi, discutăm de a oferi o alternativă care să se bazeze de data asta pe lecţiile învăţate, să înţelegem că acum încrederea se câştigă om cu om şi va fi mult mai greu să convingem românii cu privire la acest proiect, dar dacă o facem aşa cum trebuie, vom redescoperi sau vom descoperi cu adevărat ce înseamnă actul de reprezentare”.

„Stilul de a face politică nu trebuie să fie stilul de a da cu barda sau a încerca să ridici vocea, pentru a-i acoperi pe ceilalţi în mod strident, ci ar trebui pur şi simplu să existe o dezbatere pe argumente, să dăruieşti ceva celor pe care vrei să-i reprezinţi, nu să încerci tu să câştigi ceva, într-o modalitate tranzacţională, în care se creează triburi”, a mai completat Pîslaru. 

Eurodeputatul a mai precizat că deja, s-au înscris peste 2.000 de persoane în REPER. „Există o emulaţie, lumea îşi regăseşte entuziasmul, dar da, este greu să recâştigi încrederea oamenilor, acum va fi un exerciţiu om cu om, ceea ce mi se pare foarte sănătos pentru politica românească”, a mai spus Pîslaru. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite