Cum se explică problemele tehnice din timpul discursului preşedintelui Zelenski în plenul Parlamentului: „S-a descoperit că exista o modificare de parametru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

Şeful Direcţiei Tehnice de la Camera Deputaţilor, Alexandru Tănase, a declarat în ceea ce priveşte problemele tehnice de la transmiterea discursului live al preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în plenul reunit, că deşi s-au făcut teste înainte, în timpul transmiterii a existat o modificare de parametri. Tănase a mai spus că în prezent, la Camera Deputaţilor, se efectuează o analiză a ce s-a întâmplat cu transmisiunea.

„Practic, pista de sunet pe care o folosea traducătorul a fost partajată după modificarea de parametri cu sunetul care venea din Ucraina”, a explicat directorul Direcţiei Tehnice de la Camera Deputaţilor, Alexandru Tănase. 

Alexandru Tănase a mai spus, fiind întrebat cine a decis ca pista de sunet să fie pusă pe acelaşi canal, că nu crede că a fost o decizie în acest sens. „În momentul în care s-a reluat transmisia cu Ucraina, atunci s-a descoperit că se transmite pe alt canal, a durat 20 de secunde sa aflăm canalul pe care emite preşedintele, s-a identificat şi s-au recalibrat dinamic tot ce înseamnă partea de sunete”, a mai precizat Alexandru Tănase. 

Întrebat dacă partea ucraineană a modificat canalele de sunet, Alexandru Tănase a explicat că s-a încercat contactarea părţii ucrainene, însă „dată fiind situaţia de acolo e explicabil faptul că nu ne-au putut răspunde”.

În ceea ce priveşte sunetul slab al traducerii, Alexandru Tănase a mai explicat că taducătorul folosit a fost cel folosit şi de ambasada Ucrainei. „A avut discursul cu două ore inainte. În momentul în care acea modificare de parametru s-a făcut în cadrul sistemului de transmisie, practic vocea preşedintelui s-a suprapus peste canalul de traducere”. 

Întrebat de ce nu a existat un al doilea traducător, Alexandru Tănase a spus că „practic problema tehnică nu a fost din partea traducătorului, asta a fost configuraţia sistemului în momentul în care a început. Ăsta era materialul pe care îl primeam”

Întrebat ce s-a întâmplat pe tot parcursul discursului, existând mai multe probleme legate de sunetul materialului, dacă ar fi putut interveni cineva, şeful Direcţiei a explicat că „nu s-a intervenit la niciun canal din momentul pornirii emisiei, vreau să vă asigur că analizăm, nefiind evident mulţumiţi, în cazul în care o să avem un răspuns sigur, îl vom transmite”, a mai susţinut Dan Tănase explicând că „nu a intervenit nimeni pe tot parcursul emisiei”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite