Problema consumului de droguri, pusă de Iohannis pe agenda CSAT: Sunt o provocare serioasă la adresa siguranței naționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, luni, că va pune consumul de droguri pe agenda viitorului Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), fiind de părere că reprezintă o problemă atât de siguranță individuală, dar și națională.

Președintele României, Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Președintele României, Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră și mă bucur că există un interes crescut pentru a încerca să găsim soluții pentru a combate acest flagel. Am decis să includ pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale”, a anunțat șeful statului, în discursul său de la începutul anului școlar 2023.

În același timp, vreau să subliniez importanța comportamentelor preventive și responsabile. Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun. Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educație pentru sănătate în școli, care să le ofere elevilor toate informațiile și instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, a completat președintele României.

Relevanța modificărilor din legile Educației

Legile educației adoptate recent ne dau șansa unui nou început într-un domeniu fundamental pentru orice societate modernă. Reformele educaționale necesită însă răbdare și perseverență, pentru că rezultatele se văd în timp și nu de pe o zi pe alta. Să acordăm, așadar, noilor legi posibilitatea de a fi implementate. Sper ca politicienii să dea dovadă de maturitate și să nu intervină imediat cu modificări care pot afecta acest parcurs, așa cum, din păcate, multe dintre reformele anterioare au fost diluate prin astfel de ingerințe. Îmi place să cred că scopul nostru comun este să clădim o Românie educată, în care fiecare copil are șansa de a-și explora potențialul și de a evolua profesional și personal”, a mai afirmat Klaus Iohannis. 

Șeful statului a pledat și pentru noi creșteri ale salariilor din educație, începând cu 1 ianuarie 2024. „Știu că treceți deseori prin provocări care vă pun răbdarea și încrederea la încercare. Vi se cer multe în această perioadă și societatea nu v-a arătat mereu aprecierea și recunoștința care vi se cuvin. Mesajul meu pentru dumneavoastră, dascălii, rămâne același: sunteți indispensabili viitorului țării noastre. Măririle salariale din acest an sunt un pas în direcția corectă, dar cu siguranță că meritați mai mult. Creșterea medie de 25% a salariilor din învățământ a devenit realitate după ce ați atras atenția societății asupra importanței meseriei de dascăl. Continui să susțin și creșterea salariilor începând cu 1 ianuarie 2024 și vă asigur că rămân ferm în a sprijini toate demersurile prin care angajamentele luate de Guvern în această vară să devină realitate”, a mai afirmat Klaus Iohannis. De altfel, acesta a vorbit și investițiile care pot avea loc prin PNRR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite