Cioloş, după întrevederea cu Ciucă: Vrem alocări pe criterii obiective. Avem nevoie de o evaluare în funcţie de realităţile din teren, nu de apartenenţa politcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş, liderul USR FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş, liderul USR FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat, după o întâlnire a unei delegaţii a primarilor partidului cu premierul Nicolae Ciucă, faptul că formaţiunea sa i-a cerut şefului Guvernului ca alocările pentru autorităţile locale să ţină cont de „realităţile din teren” şi să fie pe criterii obiective, nu de carnetul de partid al acestuia.

Dacian Cioloş a subliniat, după întrevederea unei delegaţii a primarilor USR cu premierul, că partidul său cere alocări şi investiţii criterii obiective, fără a se mai ţine cont de carnetul de partid al edililor, aşa cum au procedat aproape toate guvernările. 

„Avem nevoie de o evaluare în funcţie de realităţile din teren, nu de apartenenţa politcă”, a declarat liderul USR, care a precizat că în perioada în care formaţiunea sa era la guvernare a încercat să fie cât mai imparţială în alocarea de bani. 

Cioloş a amintit faptul că USR este la curent cu toate posibilităţile de finanţare ale autorităţilor locale, dar fiind că au lucrat la redactarea PNRR şi la alte programe europene. 

„Aşteptăm de la acest Guvern să vedem această abordare obiectivă, mai ales că România să angajează să investească multe fonduri. Noi am avut o rezervă faţă de Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny. Există fonduri care au fost prevăzute în PNRR, pe care noi am început să-l monitorizăm”, a mai precizat liderul USR. 

Dacian Cioloş susţine că Nicolae Ciucă i-a promis că Guvernul va avea o abordare transparentă. Cioloş a fost însoţit de mai mulţi edili ai USR. Cei şase primari sunt Radu Mihaiu – Sectorul 2 Bucureşti, Dominic Fritz – Timişoara, Lucian Stanciu-Viziteu – Bacău, Horia Bugarin – Dumbrăviţa, Timotei Păcurar – Micăsasa şi Silviu Zinică – Smârdan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite