Ce se va întâmpla cu ARD după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihail Neamţu şi Vasile Blaga, doi dintre liderii ARD Foto Adevărul
Mihail Neamţu şi Vasile Blaga, doi dintre liderii ARD Foto Adevărul

Adevărul.ro vă explică contextul în care Alianţa România Dreaptă (ARD) a fost înfiinţată şi ce s-ar putea întâmpla dacă liderii partidelor componente nu vor dori să prelungească înţelegerea.

ARD a fost constitută ca o alianţă electorală. Ce înseamnă acest lucru? PDL, Forţa Civică şi PNŢCD au stabilit o colaborarea strict în vederea alegerilor parlamentare din 9 decembrie. Odată ce alegerile au trecut, conducerea alianţei trebuie să ia o decizie privind viitorul ARD.

Deocamdată, declaraţiile liderilor nu sunt încurajatoare.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, marţi, că inventarea Alianţei România Dreaptă „a fost o mare prostie”.

„Vreau să le mulţumesc celor 26% de huşeni care m-au votat şi tuturor românilor care ne-au susţinut şi le doresc putere să treacă peste un an 2013 despre care, eu ca economist, cred că va fi extrem de greu pentru România. Celorlalţi le doresc să reuşească să se bucure în 2013 de ce au ales. USL a câştigat şi trebuie lăsată să conducă ţara. Doamne, ocroteşte-i pe români!", a spus Cristian Boureanu.

Şi democrat-liberalul Sever Voinescu a postat un material pe blogul său de pe adevarul.ro în care explică eşecul ARD. „Victoria stângii a fost zdrobitoare. Dimensiunile ei impun lecţii drastice care, însă, nu se pot primi decât după concluzii lucide. Cea mai importantă, în opinia mea, este că dreapta şi-a forjat drumul politic luând drept realitate câteva iluzii. Aceste iluzii au fost rănile fatale din trupul dreptei româneşti în 2012“, este de părere Sever Voinescu.

Citeşte aici materialul integral.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite