Bode, după ce prefecţii au depus jurământul: Ne aflăm în continuare în stare de alertă. Rolul lor va fi crucial în derularea campaniei de vaccinare
0Ministrul de Interne, Lucan Bode, a afirmat, joi seară, după ce prefecţii au depus jurământul, că aşteaptă de la aceştia să vegheze la respectarea legii si în acelaşi timp să acţioneze ca liant între comunităţile locale, autorităţi si Guvernul României. Ne aflăm în continuare în stare de alertă, de aceea rolul lor va fi crucial în derularea campaniei de vaccinare, în informarea corectă şi promptă a cetăţenilor”, a transmis Bode.
”Prefecţii şi subprefecţii numiţi în şedinţa de Guvern din 3 martie au depus azi jurământul la învestirea în funcţie. În mesajul pe care l-am transmis noilor prefecţi si subprefecţi, cu ocazia ceremoniei de învestire, am subliniat imensa responsabilitate care vine odată cu numirea în această funcţie. Cei care începând de astăzi ocupă aceste demnităţi au o datorie foarte importantă: să vegheze la respectarea legii si în acelaşi timp să acţioneze ca liant între comunităţile locale, autorităţi si Guvernul României”, a scris, joi seară, pe Facebook, Lucian Bode.
Aceta a transmis că rolul prefecţilor este extrem de important ăn continuare .
”Ne aflăm în continuare în stare de alertă, de aceea rolul lor va fi crucial în derularea campaniei de vaccinare, în informarea corectă şi promptă a cetăţenilor şi, nu în ultimul rând, în îndeplinirea funcţiei de reprezentare a Guvernului României în teritoriu. Aştept de la noii reprezentanţi ai Executivului în teritoriu implicare totală, o bună coordonare cu Ministerul Afacerilor Interne, responsabilitate faţă de interesele comunităţilor şi ale cetăţenilor şi asumarea deplină a rolului constituţional ce le revine”, a mai scris Bode.
Acesta s-a referit şi la cei care au fost eliberaţi din funcţii: ”Anul trecut a fost, fără îndoială, cel mai mai greu an din istoria Instituţiei Prefectului, efortul instituţional pentru limitarea efectelor pandemiei Sars-Cov-2 fiind unul susţinut. Le-am mulţumit astfel prefecţilor si subprefecţilor care şi-au încheiat mandatele pentru munca depusă si, totodată, am accentuat nevoie unei implicări active din partea celor noi pentru îndeplinirea cu onoare si responsabilitate a misiunilor viitoare care nu sunt deloc uşoare”.
Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că au fost eliberaţi din funcţie 103 prefecţi şi subprefecţi şi numiţi 36 de prefecţi şi 75 de subprefecţi care au depus jurământul joi.
Guvernul a aprobat, la finalul lunii ianuarie, propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul României cu privire la modificarea statutului prefecţilor şi subprefecţilor. Acestea au devenit funcţii de demnitate publică.