Blaga către Ponta: Demonstraţi că sunteţi bărbat şi nu mai umblaţi cu cioara vopsită!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a respins, marţi, în plenul reunit al Parlamentului, acuzaţiile premierului Victor Ponta, potrivit cărora PDL şi preşedintele României blochează activitatea Guvernului şi i-a spus prim-ministrului să fie „bărbat de stat şi să nu mai umble cu cioara vopsită".

„Este o mare minciună, daţi-mi un singur exemplu, o singură măsură economică pe care Guvernul a luat-o şi noi am blocat-o", i-a spus Blaga lui Ponta, de la tribună.
Blaga a adăugat că afirmaţiile lui Victor Ponta sunt un mare „neadevăr".

„Demonstraţi că sunteţi bărbat de stat, capabil să guverneze şi nu mai umblaţi cu cioara vopsită!", i-a mai spus Vasile Blaga lui Victor Ponta.

„V-aţi invalidat toate iniţiativele legislative din timpul când aţi fost în opoziţie", a adăugat Vasile Blaga.

Preşedintele Senatului a declarat că Parlamentul nu i-a dat niciun mandat premierului Ponta să meargă la Bruxelles, întrucât o declaraţie politică nu are niciun efect juridic.

„Nu se pot pune în balanţă deciziile Parlamentului cu cele ale CC, votul parlamentarilor cu decizia judecătorilor. Nu numărul de voturi este cea care primează aici, ci rolul pe care îl joacă fiecare instituţie într-un stat de drept", a mai spus Blaga.

Blaga i-a mai atras atenţia lui Victor Ponta că merge „pe o cale extrem de periculoasă", dovedind o „putere extrem de nemăsurată, în detrimentul democraţiei şi al statului de drept".

„Vă atrag atenţia să vă opriţi acum, cât se mai poate. Trebuie să opriţi, să nu mai faceţi România de râs. Ne aflăm în 2012 şi România este stat membru UE. Comportamentul şi deciziile dumneavoastră arată că visaţi la o altă lume, de care românii s-au desprins în 1989. Dacă continuaţi în ritmul acesta, nu va trece mult timp şi vor fi arestaţi oameni pe stradă pentru delicte de opinie, pentru că îndrăznesc să gândească", a mai declarat Vasile Blaga, în huiduielile parlamentarilor USL.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite