Un stadion legendar în fotbalul mondial a devenit spital, pentru a-i ajuta pe bolnavii de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul Maracanã, un simbol în istoria fotbalului brazilian şi mondial FOTO Arhivă personală/Facebook
Stadionul Maracanã, un simbol în istoria fotbalului brazilian şi mondial FOTO Arhivă personală/Facebook

Un stadion emblematic, atât în fotbalul sud-merican, cât şi în cel din toată lumea, va fi folosit ca spital improvizat, pentru a trata cazurile celor diagnosticaţi cu COVID-19.

Stadion Maracanã din Rio de Janeiro, considerat reperul din fotbalul brazilian, va servi celor care au coronavirus, potrivit anunţului făcut de către guvernatorul statului Rio, Wilson Witzel, citat de agenţia Xinhua: „Logistica este într-un stadiu avansat şi ar trebui să fie gata, în maximum 15 zile”.

Mai mult, conducerea din domeniul sănătăţii intenţionează să procedeze la fel şi cu arena acoperită Maracanãzinho. Acest lucru se va întâmpla cel puţin până la jumătatea lunii aprilie, dat fiind faptul că spitalele locale se luptau pentru a face faţă cazurilor în ascensiune diagnosticate cu COVID-19. 

Oficialul citat mai spune că au fost construite alte trei spitale temporare, în zone apropiate. Cazurile celor două stadioane nu sunt singurele, şi arena Pacaembu din São Paulo sau „Mané Garrincha” din Capitala Braziliei au fost transformate în spitale provizorii, în ultima perioadă.

Cifrele oficiale arată că Ministerul Sănătăţii din Brazilia a raportat 2.915 cazuri de coronavirus confirmate, dintre care 77 de persoane au murit.
Stadionul Maracanã este un reper în istoria fotbalului global, fiind inaugurat cu ocazia Cupei Mondiale, din 1950 şi găzduind ultimul act al aceleiaşi competiţii, în 2014, precum şi ceremoniile de deschidere şi închidere ale Jocurilor Olimpice, din 2016.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite