Preşedintele FIFA, despre coronavirus şi cum va fi viitorul fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În calitatea sa de preşedinte FIFA, Gianni Infantino îndeamnă oamenii din lumea sportului la solidaitate şi unitate, pentru a răzbi în lupta împotriva coronavirusului.

Oficialul FIFA a susţinut, marţi, un discurs la sediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la Geneva, pe fondul lansării unei campanii de conştientizare, în care OMS şi FIFA au colaborat, pentru a implica fotbalişti de renume mondial.

„Sunt zile grele, este un moment dificil şi avem un mare adversar, COVID-19. În aceste timpuri, fotbalul trebuie să arate solidaritate şi unitate. Trebuie să arătăm că lucrăm împreună, că suntem o echipă. Aceasta este o problemă globală, iar problemele globale necesită soluţii globale, la fel cum situaţiile excepţionale necesită măsuri excepţionale. 

Trebuie să tragem toţi în aceeaşi direcţie, să lucrăm împreună. Trebuie să combatem coronavirusul, aceasta este prima prioritate şi toată lumea trebuie să conştientizeze că este grav ceea ce se întâmplă. Fotbalul este, astăzi, pe locul doi. Mai întâi, trebuie să câştigăm acest meci împotriva coronavirusului şi, apoi, ne vom ocupa de problemele fotbalului. Trebuie să lucrăm la viitor şi să evaluăm daunele aduse fotbalului, dar aceasta nu este prioritatea, în acest moment. O vom face şi, apoi, vom reveni mai puternici. Vom reveni cu idei noi, formate noi, dar, acum, este timpul să luptăm împotriva coronavirusului împreună, ca o echipă”, a declarat preşedintele FIFA, într-un discurs menţionat şi pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite