Ucraina cere toleranţă zero pentru Rusia: Ce riscă sportivii unui stat agresor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusul Andrey Rublev (24 de ani, 6 ATP) e al doilea cel mai bine clasat jucător din ierarhia ATP din ţara sa
Rusul Andrey Rublev (24 de ani, 6 ATP) e al doilea cel mai bine clasat jucător din ierarhia ATP din ţara sa

WTA a anunţat că steagul Rusiei va dispărea din dreptul jucătoarelor care provin din această ţară. Aproape sigur, ATP va adopta o măsură identică, în cadrul întrecerilor masculine de tenis. Dar sancţiunile din sportul-alb poate deveni şi mai dure, la solicitarea forului de la Kiev.

Dacă Svitolina şi alte sportive din Ucraina s-au arătat mulţumite de eliminarea însemnelor Rusiei de la turnee, în schimb, Federaţia Ucraineană de Tenis a solicitat chiar excluderea sportivilor din Rusia şi Belarus de la toate competiţiile internaţionale! 

„Federaţia Ucraineană de Tenis îşi exprimă cererea către ITF pentru anularea imediată a Federaţiilor Ruse şi Bieloruse de Tenis de la statutul lor de membre în cadrul Tennis Europe. Civili sunt omorâţi, inclusiv femei şi copii. Infrastructura e în colaps. Acest război ne împinge ţara cu decenii în urmă. Asta se întâmplă în Europa. Lumea n-a mai văzut aşa ceva de la Al Doilea Război Mondial. Rusia şi Belarus nu numai că n-au dreptul să organizeze turnee internaţionale pe teritoriile lor, însă nici n-ar trebui ca sportivi din aceste două ţări să poată participa la competiţii din străinătate. Conducerea Federaţiei Ucrainene de Tenis speră că veţi adopta o poziţie puternică în cazul acestei cereri“, a solicitat forul de la Kiev, potrivit Eurosport.

CITEŞTE ŞI:

Ruşii, făcuţi de ruşine de războiul lui Putin! Strigătul unei rusoaice scârbite: „Devenim ostatici!“

Putin, desfiinţat de o minte sclipitoare: „E momentul să fie distrus!“. Marele Kasparov arată soluţia

Putin, contestat inclusiv din Rusia: Pavlyuchenkova, mesaj acid împotriva războiului din Ucraina

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite