Tragedie în Franţa: Un alergător ceh a murit pe traseu, într-o cursă cu mai mulţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Franck Donouau, Franck Oddoux - UTMB
FOTO: Franck Donouau, Franck Oddoux - UTMB

În noaptea de marţi spre miercuri, organizatorii Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) au fost anunţaţi că un sportiv a suferit un accident grav pe coborârea de la Passeur de Pralognan, la kilometrul 63. Cehul alerga TDS, a doua cursă ca lungime din cadrul UTMB (145 km cu + 9.100 metri diferenţă de nivel pozitivă).

Startul la Sur les Traces des Ducs de Savoie (TDS) a fost dat, marţi la amiază (15.30), în Courmayeur, Italia, în cursă plecând peste 1.500 de alergători, printre ei şi câţiva români.

Totul a decurs normal, ca de fiecare dată, chiar dacă noaptea vremea de pe munte n-a fost prietenoasă. Asta până la ora 00.25, atunci când organizatorii au fost anunţaţi că a avut loc un accident la kilometrul 63. Un participant din Cehia a alunecat şi a căzut rănindu-se grav. S-a intervenit cu un elicopter, dar alergătorul n-a mai putut fi salvat. 

293 dintre cei care plecaseră în cursă trecuseră deja de locul accidentului, ceilalţi, peste 1.200 de alergători, fiind opriţi la punctul Passeur de Pralognan şi trimişi spre baza muntelui, spre Bourg Saint-Maurice, pentru a fi luaţi de autobuze şi aduşi în Chamonix, la finiş. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite