Articol publicitar

Tot ce trebuie să ştiţi despre turneele WTA din martie: cine sunt favoritele la WTA 500 din Sankt Petersburg

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
tenis

Luna martie este una extrem de plină pentru lumea tenisului feminin. În această lună se desfăşoară mai multe turnee importante. Printre acestea se regăseşte cel de la Sankt Petersburg, care debutează pe data de 15 martie.

Istoric eveniment

Evenimentul se ţine anual, din 2003, în St. Petersburg, Russia. Până în anul 2015 inclusiv, acesta a făcut parte din circuitul feminin ITF. Începând cu 2016, turneul a fost introdus în circuitul WTA. Odată cu acest upgrade, premiile au crescut de la doar 50.000 $ la peste 750.000$. Tocmai de aceea, WTA 500 din Sankt Petersburg a atras atenţia mai multor jucătoare de talie mondială. De asemenea, jucătoarele care strălucesc pe suprafaţă tare îşi pot arăta măiestria la acest turneu. 

Cine sunt favoritele la câştigarea trofeului?

Una dintre cele mai bune jucătoare care vor participa la turneul WTA din St. Petersburg este Belinda Bencic, clasată în acest moment pe locul 12 mondial. Pe lângă ea, multe alte jucătoare cu renume au fost anunţate ca participante la turneu - Elise Mertens, de pe locul 16, americanca Alison Riske, clasată pe 26 şi croata Dona Vekic - numărul 33 mondial. De asemenea, va participa chiar şi câştigătoarea Roland Garros din 2017, Jelena Ostapenko din Lituania. Aceste jucătoare reprezintă cele mai bune ponturi pariuri pentru WTA 500 din Sankt Petersburg. 

Româncele noastre

Turneul rusesc este de nivel prea mic pentru jucătoarea noastră clasată pe locul 3 în circuitul WTA, Simona Halep. Din cauza accidentărilor repetate, aceasta va reveni pe terenul de tenis abia pe 22 martie, pentru Miami Open. Şi nici atunci nu există o certitudine că va ajunge pe teren. Ea a fost nevoită să renunţe la turneul WTA 1000 de la Dubai, tot din considerente medicale.

Totuşi, ne putem mândri că o româncă va participa la turneul rusesc. Sorana Cîrstea, clasată pe locul 68 în circuitul WTA, va da tot ce-i mai bun pentru a reuşi să obţină un loc cât ai bun care-i va aduce atât satisfacţii materiale, cât şi bine meritatele puncte WTA.

Turneul din Sankt Petersburg ( denumirea în engleză - St. Petersburg Ladies Trophy ) reprezintă una dintre cele mai bune oportunităţi pentru jucătoarele care se simt în largul lor pe suprafeţele dure. Dintre turneele majore, US Open şi Australian Open folosesc acest tip de suprafaţă, care permite o mobilitate crescută datorită aderenţei mari. De aceea, jucătoarele care participă la turneul rusesc au ocazia să-şi îmbunătăţească performanţele pe această suprafaţă, antrenându-se pentru turneele de Grand Slam.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite