Sorana, fără milă cu Williams: Cîrstea a bătut-o pe Venus şi se apropie de meciul cu Andreescu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea are 12 victorii şi 6 înfrângeri în 2021
Sorana Cîrstea are 12 victorii şi 6 înfrângeri în 2021

La a patra încercare, „Sori“ a reuşit să învingă o adversară ajunsă la 40 de ani, pe care o întâlnea pentru prima dată, acum mai bine de un deceniu.

Sorana Cîrstea (61 WTA) şi-a început în forţă pregătirile pentru sezonul de zgură, cu un titlu cucerit, în aprilie, la Istanbul Cup. 

Apoi însă, la Madrid, eleva lui Adrian Cruciat a pierdut meciul din turul I cu Jessica Pegula (29 WTA) şi a şi suferit o accidentare. Care a scos-o din circuit pentru 24 de zile. Până astăzi, când Cîrstea şi-a început parcursul la turneul de la Strasbourg, ultima ei şansă de a face reglajele necesare în jocul ei, înainte de French Open (30 mai - 13 iunie).

Iar primul meci i-a adus în faţa Soranei o adversară care refuză să-şi pună racheta în cui, chiar şi când a împlinit 40 de ani. Vorbim despre americanca Venus Williams, ajunsă pe locul 104 în lume. Aceasta o învinsese de trei ori în trei partide pe „Sori“, în 2010 (Miami) şi de două ori, în 2018 (Indian Wells şi Canadian Masters). De fiecare dată, Venus s-a impus în minimum de seturi.

La Strasbourg însă, Cîrstea a spart gheaţa şi, pentru început, a luat un set în faţa lui Venus: 6-1 în 36 de minute. Din păcate însă, „Sori“ a fost dominată copios, în actul secund, pe care l-a cedat cu 2-6, în 38 de minute.

Decisivul, în schimb, a fost dominat de sportiva de 31 de ani, care s-a dus la 3-0 şi şi-a adjudecat victoria cu 6-1, 2-6, 6-1.

În turul II, Cîrstea o va întâlni pe chinezoaica Shuai Zhang (32 de ani, 45 WTA), pe care a învins-o în singura lor întâlnire de până acum, în 2008, la Cueno, pe zgură, scor 6-3, 4-6, 6-3.

Dacă Sorana va câştiga în turul II, iar Andreescu (7 WTA) va trece de Zanevska (259 WTA) în aceeaşi fază, atunci Cîrstea şi Bianca vor ajunge faţă în faţă, în sferturi.

VEZI PUNCTUL CARE A ADUS VICTORIA SORANEI CÎRSTEA ÎN MECIUL CU VENUS

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite