Simone Tempestini, gata să bată recordul de victorii în Raliul Harghitei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raliu

Sixtuplul campion naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, poate doborî un nou record la finalul acestei săptămâni, la Raliul Harghitei, acolo unde e la un singur triumf de a deveni pilotul cu cel mai mare număr de victorii din istoria competiţiei.

Un total de 81 de echipaje s-au înscris la cea de-a doua etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano, care se va desfăşura de joi până sâmbătă în Harghita, inclusiv cu o probă super specială în oraşul Odorheiu Secuiesc.

Cu victorii în 2015, 2016, 2018, 2019 şi 2020 pe asfaltul din Harghita, Tempestini e la egalitate din acest punct de vedere cu colegul său de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca, absent în acest weekend după accidentul din Maramureş.

Chiar dacă va concura pe un Porsche 997 RGT, clujeanul e favorit la casele de pariuri să obţină al şaselea succes din carieră aici şi, totodată, să-şi consolideze poziţia de lider în clasamentul general al campionatului. Şi de această dată va face echipaj cu Sergiu Itu, cel care i-a fost copilot şi în ultimii ani.

Principalul oponent pentru Tempestini va fi Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally2), care îşi face debutul în acest sezon după absenţa din Maramureş. Acesta are două locuri 4 până acum pe acest traseu, în timp ce un alt nume în lupta pentru prima poziţie ar putea fi favoritul local, Adrian Teslovan, care va concura pe un Ford Fiesta R5.

La start va fi prezent şi echipajul format din fraţii Norbert şi Francesca Maior, care în 2020 termina pe 4 la general în Harghita, deşi concura cu un Peugeot 208 R2. Pe un model similar, cei doi fraţi vor să facă din nou o surpriză la etapa care va programa 12 probe speciale, exclusiv pe asfalt.

Raliul va debuta, joi seară, în Odorheiu Secuiesc cu startul festiv, iar vineri, de la ora 15:50, va pleca prima maşină pe probele speciale, etapa urmând să poată fi urmărită pe canalul de Youtube al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, dar şi pe Prima Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite