Simeone, genial: Cum şi-a justificat, încă o dată, salariul colosal, cel mai mare din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Simeone
Diego Simeone

Dacă cele opt trofee pe care le-a câştigat, în zece ani pe banca celor de la Atletico Madrid, nu erau motive suficient de mari pentru salariul lui Diego Simeone, marţi seară, a venit încă unul.

Pe „Estádio Do Dragão“, într-un meci cu Porto, în care a avut o singură variantă pentru a prinde optimile Ligii, victoria, Simeone a trebuit să se descurce fără trei din cei patru stoperi pe care îi are în lot: Savic, Gimenez (accidentaţi), Felipe (suspendat). Iar durerile sale de cap au crescut în intensitate, la doar 13 minute după startul partidei, când l-a pierdut şi pe atacantul Luis Suarez, care s-a „rupt“.

Chiar şi aşa, în minutul 90+5, când francezul Clément Turpin a fluierat finalul unui meci incendiar, cu patru eliminări (doi jucători, câte unul de la fiecare echipă, un oficial şi portarul de rezervă al lui Porto), tabela arăta 3-1 pentru Atletico Madrid! Care, astfel, a prins locul 2 în grupa B, calificant în optimile Ligii Campionilor. Dar şi un bonus de calificare, de 9,6 milioane de euro! Aşadar, se justifică din plin, dacă mai era nevoie, salariul anual al lui Simeone la Atletico, de 49 de milioane de dolari. Argentinianul e cel mai bine plătit manager din lume şi va împlini zece ani pe banca lui Atleti, la data de 23 decembrie.

De partea cealaltă, Porto a ratat pentru prima dată calificarea din grupele Ligii Campionilor, de când la echipa a sosit Sérgio Conceição (47 de ani), în sezonul 2017-2018. După o prezenţă în optimi şi două calificări în sferturi, acum Porto va continua în Liga Europa. Unde, la datele de 17 şi 24 februarie, va juca un baraj, tur-retur, cu o echipă de pe locul 2 după terminarea grupelor Ligii Europa. Învingătoarea va merge în optimile acestei competiţii.

Liga Campionilor, marţi, ultima etapă

Grupa A

PSG - Club Brugge 4-1

Leipzig - Man. City 2-1

Clasament: 1. Man. City 12p, 2. PSG 11p, 3. Leipzig 7p, 4. Club Brugge 4p

Grupa B

AC Milan - Liverpool 1-2

Porto - Atl. Madrid 1-3

Clasament: 1. Liverpool 18p, 2. Atl. Madrid 7p, 3. Porto 5p, 4. AC Milan 4p

Grupa C

Dortmund - Beşiktaş 5-0

Ajax - Sporting 4-2

Clasament: 1. Ajax 18p, 2. Sporting 9p, 3. Dortmund 9p, 4. Beşiktaş 0p

Grupa D

Real Madrid - Inter 2-0

Şahtior - Sheriff 1-1

Clasament: 1. Real Madrid 15p, 2. Inter 10p, 3. Sheriff 7p, 4. Şahtior 2p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite