Scor halucinant în Olanda: Ajax, victorie istorică într-un meci care a şocat Europa fotbalistică

Scor halucinant în Olanda: Ajax, victorie istorică într-un meci care a şocat Europa fotbalistică

Lassina Traore (stânga) a marcat cinci goluri

Formaţia din Amsterdam a obţinut cel mai categoric succes din istoria ei de 120 de ani, într-o partidă în care s-a marcat un gol la 7 minute!

Ajax e, în mod tradiţional, o „maşinărie“ de fotbal, un club care încântă prin jocul ofensiv. Totuşi, nici măcar această echipă nu reuşise până acum o asemenea victorie în campionatul Olandei.
 
Într-o partidă din etapa a 6-a, trupa pregătită de Erik ten Hag (50 de ani) a întâlnit VVV Venlo. Într-adevăr, gazdele avuseseră o singură victorie în primele cinci runde, în care înregistraseră şi două egaluri şi două înfrângeri. Dar nimic nu anunţa „măcelul“ care avea să facă înconjurul Europei: 13-0 Ajax!
 
A fost 4-0 pentru oaspeţi la pauză, iar la reluare Ajax a mai înscris de... nouă ori! Eroul zilei? Puştiul Lassina Traore (19 ani), din Burkina Faso, care a punctat de cinci ori. 
 
Această victorie a fost cea mai mare obţinută în istoria clubului Ajax Amsterdam. Precedentul record era un meci câştigat cu 12-1 cu Vitesse, în 1972.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările