Roxana Mărăcineanu, criticată pentru decalarea turneului de la Roland Garros: "Ministrul nostru este o calamitate!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cornet

Zvonurile din presa franceză privind amânarea competiţiei de anul acesta din capitala Franţei au fost confirmate de organizatori, meciurile de pe tabloul principal urmând să înceapă cu şapte zile mai târziu decât era prevăzut

Chiar dacă francezii susţin că amânarea a primit „sprijinul total“ al Consiliului turneelor de Grand Slam, asociaţia care reuneşte cele patru turnee, nemulţumirile nu au întârziat să apară. Jucătoarea Alize Cornet (foto), locul 59 WTA, a criticat-o dur pe Roxana Mărăcineanu, ministrului delegat al Sporturilor din Franţa, pentru decizie. „Rămâne între noi, dar ministrul nostru al Sporturilor este o calamitate. Nu am nimic împotriva ei, dar ia doar decizii proaste. Parcă nu i-ar păsa... Este o decizie destul de egoistă. Calendarul va avea de suferit. Înţeleg că nu sunt vremuri uşoare pentru turneu, dar trebuie să te gândeşti la jucători şi la calendar, în special la toate turneele”, a spus sportiva.

Din cauza pandemiei de coronavirus, ediţia din 2020 a Roland Garros a fost amânată din mai până în septembrie, o decizie care a surprins atunci pe toată lumea. Chiar dacă între timp s-au făcut progrese mari în privinţa ţinerii sub control a răspândirii virusului, programul de anul acesta nu a scăpat neafectat, iar oficialii turneului au anunţat, joi, că întrecerea va fi decalată cu o săptămână. Astfel, meciurile de pe tabloul principal vor avea loc în perioada 30 mai - 13 iunie. în timp ce calificările vor avea loc între 24 şi 28 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite