România spulberă Macedonia şi este ca şi calificată la Campionatul Mondial de handbal feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu

Echipa naţională de handbal feminin n-a lipsit de la niciun Campionat Mondial şi sunt şanse foarte mari să nu rateze nici turneul final programat la sfârşitul acestui an.

După dezamăgirea provocată de ratarea calificării la Jocurille Olimpice de la Tokyo, fetele din lotul României au găsit resursele psihice necesare pentru a obţine o victorie categorică cu selecţionata similară a Macedoniei, în meciul tur din preliminariile pentru competiia supremă.

Neagu şi colegele ei au controlat aproape în totalitate disputa din Sala Dinamo din Bucureşti. În prima repriză, România a condus şi la 6 goluri, dar la vestiare a intrat cu un avantaj de 4 lungimi, 15-11. După un început de repriză secundă mai ezitant, 17-14 (min 35), tricolorele au marcat de 5 ori consecutiv şi au condus pentru prima dată la 8 goluri. România nu a slăbit ritmul până la final şi a terminat meciul cu un avantaj de 11 goluri, 33-22, suficient de consistent pentru a risipi emoţiile meciului de la Skpje. 

Principalele marcatoare ale partidei au fost Neagu 11 goluri, pentru România, respectiv Ristovska 8, pentru Macedonia de Nord.

Din Europa s-au calificat automat la turneul final din acest an gazda Spania, campioana en-titre, Olanda, respectiv primele patru clasate la CE2020 - Norvegia, Franţa, Croaţia şi Danemarca.

Partida retur Macedonia - România se va juca pe 21 aprilie, de la ora 18.00, şi va putea fi urmărită la TVR 1, în direct,

Câştigătoarea dublei manşe se va califica la Campionatul Mondial din Spania, programat între 1-19 decembrie, şi care va avea 32 de echipe la start.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite