România, scârbită: Editorial acid după catastrofalul meci al naţionalei cu Muntengru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Maxim, prestaţie slabă în meciul cu Muntenegru
Alex Maxim, prestaţie slabă în meciul cu Muntenegru

Federaţia Română de Fotbal a „reuşit“ o mare performanţă: să enerveze suporterii unei naţionale care, în ultimii ani, a ratat cam tot ce era de ratat în fotbalul mare: CM 2018, Euro 2020 şi CM 2022!

Fotbalul românesc e în cădere liberă! Dovadă ce se întâmplă la această ediţie a Ligii Naţiunilor. Adică, o competiţie lipsită de importanţă, care a înlocuit meciurile amicale. Şi în care, în lipsa mizei şi a presiunii, România se descurca, de obicei, onorabil. 

De altfel, în precedentele două ediţii, tricolorii au strâns 8, respectiv 12 puncte. Data trecută, cu Mirel Rădoi pe bancă, România a încheiat pe locul 3 din 4, iar la prima participare, cu Cosmin Contra, naţionala a obţinut locul 2, fără înfrângere.

Acum însă, participarea României la actuala ediţie a Ligii Naţiunilor s-a transformat într-un fiasco! Ceea ce reiese şi din clasamentul grupei, când s-au scurs patru din cele şase etape.

Liga B a Naţiunilor, grupa a 3-a, etapa a 4-a

Bosnia – Finlanda 3-2

România – Muntenegru 0-3

Clasament

1. Bosnia 4 2 2 0 6-4 8

2. Muntenegru 4 2 1 1 6-3 7

3. Finlanda 4 1 1 2 5-5 4

4. România 4 1 0 3 1-6 3

Locul 1 promovează în Liga A, iar locul 4 retrogradează în Liga C.

Pe fondul acestei situaţii, jurnalistul Costin Ştucan (Gazeta Sporturilor) a avut o reacţie dură după România – Muntenegru, scor 0-3, vorbind, răspicat, despre „feroizarea“ fotbalului românesc.

Stucan

   

Ce a scris Costin Ştucan?

*România începe să arate ca un Feroe, ca o Andorră fotbalistică, un sparring partner perfect căruia Mugosa - un atacant de duzină de la Incheon United, trecut pe la Tiraspol - i-a dat 4 goluri în două meciuri. 

*Nicio diferenţă între jaloanele în galben, cu căpitanul Chiricheş în rol de jalon-şef, şi bieţii semiamatori din insule sau din munţi care fac acte de prezenţă prin competiţiile interţări. 

*Doar atmosfera vitriolică din tribune mai dovedeşte că România a avut cândva un fotbal valoros. Dacă pescarii şi păstorii sunt bucuroşi să vadă la ei acasă jucători mari, adversare mai bune, şi acceptă cu lejeritare înfrângerile la scor, suporterii români n-au uitat trecutul şi nu pot înghiţi fierea umilinţei. 

*Cineva va plăti decontul şi acesta va fi Iordănescu. Cine l-a ales, cine l-a refuzat pe Boloni va continua să conducă fotbalul românesc pe drumul spre feroizare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite