Rapid, pe un butoi cu pulbere înaintea derby-ului cu FCSB: Scandal monstru din cauza biletelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpitanul Săpunaru revine pe teren în meciul cu FCSB, după ce în prima etapă a lipsit, fiind suspendat
Căpitanul Săpunaru revine pe teren în meciul cu FCSB, după ce în prima etapă a lipsit, fiind suspendat

Formaţia giuleşteană va disputa prima partidă din acest sezon pe teren propriu, una în care, cu siguranţă, atmosfera va fi incendiară. Tocmai de aceea, au şi apărut deja primele probleme.

Rapid a debutat cu stângul în noua ediţie a Ligii I, după o confruntare care a intrat în istoria primului eşalon, după cum Adevărul a explicat aici.

Mai departe, echipa pregătită de Adrian Mutu va avea un program infernal! Pentru că, după ce a bifat întâlnirea cu campioana CFR Cluj, urmează să se dueleze cu FCSB (sâmbătă, ora 21.30) şi CS U Craiova (31 iulie, ora 21.30) în următoarele două runde. Iar derby-ul cu formaţia din Berceni a dat naştere la un conflict între suporteri şi conducere.

Concret, fanii ar fi vrut ca rivalii lor de la FCSB să primească 2.800 de bilete, astfel încât şi ei să beneficieze de suficiente tichete în partida retur care va fi găzduită de Arena Naţională. Chiar dacă cei din conducere au fost de acord, iniţial, ulterior, acţionarul Victor Angelescu s-a sucit şi a anunţat că suporterii FCSB vor primi doar... 600 de bilete!

Văzând această situaţie, Liviu Ungureanu, liderul fanilor giuleşteni, a avut o intervenţie acidă la Realitatea Sportivă, ameninţând că susţinătorii Rapidului nici nu se vor prezenta la meciul retur cu FCSB!

Ce a spus Liviu Ungureanu?

*Unii oameni din conducerea clubului care n-au habar ce înseamnă Rapid, spiritul şi respectul.

*În Giuleşti, cuvântul trebuie respectat, avem onoare. Eu am vrut şi vreau să le dăm o peluză întreagă (n.r. galeriei FCSB-ului). Să fie spectacol. Se vede că nu interesează pe nimeni ce facem noi în peluză. Dacă decideam eu, le dădeam toată peluza cu zâmbetul pe buze.

*Greşeala e a conducerii noastre. Eu am vorbit înaintea inaugurării noului stadion să nu vândă acolo bilete pentru că vreau să le dau galeriilor puternice. Să ne respectăm. Să nu mai mergem în deplasare şi să stăm şapte pe un loc. Am vrut normalitate.

*Public spun că, la noi, conducerea n-a fost de acord. Sunt mulţi oameni la noi în club care n-au habar ce înseamnă sportul. Dar sper că acum, cu noua conducere, vor dispărea, pentru că sunt incapabili şi nu merită să facă parte din organigrama clubului.

*Anunţ acum că, dacă în retur nu primesc bilete pentru toată galeria, nu venim la meci! Aşa cum am boicotat şi meciul cu Dinamo.

*Conducerea a încălcat înţelegerea. Dar ei nu stau la porţile stadioanelor până intră ultimul rapidist. Acolo voi fi eu, iar ei stau la loje, cu şpriţuri şi cămăşile încheiate până la gât.

Inaugurare stadion Giuleşti - Victor Angelescu - 26 mar 2022 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Cum şi-a explicat decizia acţionarul Victor Angelescu?

*Nu ne-am răzgândit, au fost nişte discuţii între galerii, iar noi ca şi club le-am oferit mai puţine bilete din motive de securitate. Am vorbit şi cu Jandarmeria. După cum ştiţi, stadionul Rapid are tribunele foarte aproape de teren şi ar fi fost o problemă destul de mare dacă le-am fi dat o peluză întreagă. 

*Era aproape imposibil să nu existe conflicte. Ajungeau repede şi la tribuna 0, se intra repede şi pe teren şi atunci, împreună cu Jandarmeria, noi, cei din club, am decis să nu facem acest lucru. 

*Nu se pune problema să ne fie frică (n.r. – de Peluza Nord care susţine FCSB), nu cred că putem să comparăm galeriile. Am jucat pe Arena Naţională şi le-am dat Peluza Sud toată, 8.000 de locuri. Nu e vorba de frică, pur şi simplu, din motive de securitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite