Putin, desfiinţat de o minte sclipitoare: „E momentul să fie distrus!“. Marele Kasparov arată soluţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garry Kasparov
Garry Kasparov

Sunt voci care susţin că declanşarea războiului în Ucraina a fost cea mai mare greşeală din cariera politică a lui Vladimir Putin. Una care va marca sfârşitul domniei sale, în Rusia. Garry Kasparov (58 de ani) e de acord cu această variantă.

Vladimir Putin a creat o Rusie din care opozanţii săi, atunci când n-au fost torturaţi şi asasinaţi, au fugit, scârbiţi de dictatura impusă de liderul de la Kremlin.

În această situaţie s-a aflat şi fostul campion mondial la şah, Garry Kasparov. Născut, la Baku, când acest oraş făcea parte din fosta URSS, Kasparov a devenit un politician vocal, după ce a renunţat la şah. Şi, după ce a devenit un opozant al regimului condus de Vladimir Putin, a fugit din Rusia, în 2013. S-a stabilit, la New York, de unde a continuat să-l atace, periodic, pe liderul de la Kremlin, dezvăluind crimele comise de acesta. Începând din 2014, Kasparov a obţinut cetăţenia croată, având o reşedinţă şi la Podstrana, lângă oraşul Split. 

Acum, după ce a început invazia Ucrainei de către Rusia, Kasparov şi-a reluat atacurile la adresa lui Putin. Potrivit Digi Sport, fostul mare şahist susţine că din acest război poate ieşi şi ceva bun: sfârşitul domniei lui Vladimir Putin în Rusia.

Ce a spus Garry Kasparov?

*Nu pot evalua repercusiunile acţiunilor Uniunii Europene asupra economiei Rusiei. Nu ştiu dacă Europa îşi poate permite să reducă drastic sau să interzică total importul gazului natural din Rusia, dar trebuie făcut orice pentru ca Putin să rămână fără bani pentru a-şi continua războiul, pentru a-şi sprijini propaganda şi pentru a-şi plăti oamenii de securitate. În concluzie, cât timp Putin rămâne la putere, nu va fi pace.

*Cred că suntem într-un moment unic în istorie în care avem şansa să ne alăturăm rezistenţei ucrainene şi să-l distrugem pe Putin. E un moment important. Sper că va creşte răceala între Putin şi oligarhi, între Putin şi poporul rus. Tot ce trebuie e ca Putin să nu mai fie la conducerea celui mai mare joc de şah din istorie. Ne apropiem de momentul în care toţi aceşti oameni se vor îndoi de loialitatea preşedintelui pentru că nu va mai putea garanta securitatea averilor lor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite