Performanţă excepţională pentru David Popovici: Campion mondial la 200 metri liber. Este primul român care obţine acest titlu VIDEO

Performanţă excepţională pentru David Popovici: Campion mondial la 200 metri liber. Este primul român care obţine acest titlu VIDEO

Foto EPA EFE

Înotătorul David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, cu record mondial de juniori. Este primul sportiv din România care obţine acest titlu în competiţia masculină.

Ştiri pe aceeaşi temă

GALERIE FOTO

Este prima medalie majoră la un campionat de seniori pentru David Popovici, care a câştigat cursa cu timpul 1:43.21, fiind urmat de sud-coreeanul Sunwoo Hwang şi britanicul Tom Dean, marele favorit al cursei.

Cursa de luni a însemnat şi un nou record mondial pentru juniori, după ce îl stabilise pe precedentul în semifinale.

David Popovici este primul înotător din România care reuşeste această performanţă la masculin. David a înotat magistral cursa de 200 m, a fost al doilea două lungimi de bazin, dar finalul a fost unul spectaculos, comentează news.ro.

„Am concurat gândindu-mă că toţi cei care mă apreciază urmăresc această cursă”, a spus Popovici imediat după finalul cursei.

În tribune au fost părinţii săi, antrenorul Adrian Rădulescu, Camelia Potec şi mulţi români care au trăit acest moment istoric. 

Marţi dimineaţa, 21 iunie, sportivul român va intra în competiţie în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României. 

David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001). 

Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani, reaminteşte sursa citată.

Luni va concura în finală  şi Robert Glinţă, la 100 m spate. El a încheiat semifinalele cu timpul 53.00, al optulea al semifinalelor.

VIDEO Înregistrarea cursei din semifinale, când Popovici a bătut recordul mondial la juniori, pe care l-a doborât ulterior în finală: 

FOTO Getty Images

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO Getty Images
  • FOTO Getty Images
  • FOTO
EPA-EFE 
  • FOTO EPA-EFE 
  • foto epa-efe
  • FOTO Getty Images
  • FOTO Getty Images
  • 
FOTO
Getty Images
 
  • 
FOTO
Getty Images 
  • 
FOTO
Getty Images 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările