Parisul plânge: Federer s-a retras de la French Open. Motivul deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Federer

Elveţianul de 39 de ani îşi arată din ce în ce mai mult vârsta. În acest sezon, are doar şase meciuri, în şase luni. Iar la Roland Garros n-a putut duce turneul până la capăt.

French Open a fost Grand Slam-ul în care Roger Federer (8 ATP) a avut cel mai sărac bilanţ, în stelara sa carieră, câştigând trofeul o singură dată, în 2009. Şi, aproape sigur, acesta va rămâne singurul triumf al lui „FedEx“, la Paris.

La 24 de ore după ce a ajuns în optimile French Open 2021, câştigând meciul cu Dominik Koepfer (59 ATP) în patru seturi, legendarul elveţian şi-a încheiat participarea în turneu. În optimi, Federer ar fi trebuit să-l întâlnească pe Matteo Berrettini (Italia, 9 ATP). Acesta avansează acum, în sferturi, unde va juca fie cu Djokovici (1 ATP), fie cu Musetti (76 ATP).

După decizia retragerii de la Roland Garros, Federer şi-a explicat hotărârea, potrivit Eurosport, postul care transmite French Open.

Ce a spus Roger Federer?

*După discuţii cu echipa mea, am decis să mă retrag de la Roland Garros. După două operaţii la genunchi şi peste un an de reabilitare, e important să-mi ascult corpul şi să mă asigur că nu mă forţez în drumul meu spre recuperare. Sunt încântat că am jucat trei meciuri. Nu există sentiment mai plăcut decât să mă întorc pe teren.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite