O fază spectaculoasă din jocul de rugby ar putea fi exclusă, de teama coronavirusului

O fază spectaculoasă din jocul de rugby ar putea fi exclusă, de teama coronavirusului

Jocul de rygby, ciunţit de teama coronavirusului?

Federaţia Internaţională de Rygby ia în calcul în aceste zile interzicerea temporară a grămezilor ordonate, la recomandarea comisiei sale medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o perioadă în care fiecare sport îşi alcătuieşte liste de măsuri pentru a reduce riscul transmiterii noului coronavirus la reluarea competiţiilor, forul guvernator din rugby este gata să schimbe faţa jocului inventat în Franţa, în Evul Mediu. Grămada ordonată, una dintre fazele semnătură ale sportului, extrem de spectaculoasă, ar putea fi eliminată pentru următoarea perioadă, anunţă „The Telegraph“. Experţii se tem de riscul de infectare prin salivă şi transpiraţie, iar grămezile ar reprezenta 50% din timpul de expunere puternică în timpul jocului, scrie sursa citată.

De asemenea, şefii sportului cu balonul oval pregătesc şi alte măsuri: placajele din faţă, mobilizările în grup ale echipei şi scuipatul vor fi interzise, iar jucătorii vor fi obligaţi la pauză să îşi schimbe echipamentul (tricouri şi căşti). Totodată, se recomandă ca balonul să fie spălat de mai multe ori de-a lungul unui meci.

Votul final al Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale de Rugby este aşteptat până la finalul acestei săptămâni. Setul de reguli adoptat va fi un ghid de recomandare pentru toate federaţiile naţionale, care vor trebui să valideze propriile seturi de instrucţiuni, în funcţie de evoluţia epidemiei din ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările