Nevaccinaţii atacă Australia: Ţara riscă să fie dată în judecată după cazul Djokovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

„Cangurii“ sunt prinşi în mijlocul valului Omicron, care a generat peste 102.000 de îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore. Şi autorităţile au ajuns să fie arătate cu degetul, după ultimele lor decizii controversate, înainte de Australian Open (17-30 ianuarie).

Problemelor australienilor nu se leagă doar de Djokovici. Ei i-au permis jucătoarei Renata Voracova (38 de ani, 82 WTA la dublu) să intre în Australia, nevaccinată, dar cu o scutire identică precum cea primită de Nole! 

După ce a început scandalul cu Djokovici, autorităţile au căutat-o pe Voracova - jucase deja un meci la Melbourne! - au aruncat-o în hotelul refugiaţilor, unde era şi Novak, şi, ulterior, au expulzat-o! 

Acum, WTA a anunţat că cehoaica a fost nedreptăţită: „Renata Voracova a urmat aceste reguli şi proceduri, a fost autorizată să intre după sosirea sa şi să participe la o competiţie. Iar apoi viza i-a fost brusc anulată, fără ca ea să facă nimic rău. Vom continua să lucrăm cu autorităţile pentru a rezolva această situaţie nefericită“. 

Voracova

La rândul ei, Voracova (foto) a cerut despăgubiri: „Doar biletul de avion a costat 2.460 euro, iar antrenorul meu a călătorit cu mine. Şi apoi mai sunt costurile de cazare, cele pentru antrenament, banii pe care i-am pierdut din premii. Sper că Federaţia Australiană de Tenis îşi asumă răspunderea şi nu va trebui să apelăm la măsuri legale“, a declarat Voracova. Aceasta a trăit un şoc, după tot ce i s-a întâmplat: „Nu mă gândesc la tenis. Încă n-am procesat totul. Sunt epuizată. Nu mă aşteptam la asta, nici în cel mai urât vis, a fost prea mult“.

CITEŞTE ŞI:

Omicron, comparat cu Delta: Ce arată cifrele din Australia, unde COVID-19 face ravagii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite