Mircea Lucescu, „sacul de box“ al ucrainenilor: „Uneori, mai bine taci!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu

Mircea Lucescu (76 de ani) s-a implicat energic, în susţinerea ucrainenilor, de când a început războiul. Degeaba însă! Reputatul antrenor, sub contract cu Dinamo Kiev, continuă să fie taxat din cauza faptului că insistă asupra unui principiu în care crede cu tărie: sportul şi politicul nu trebuie să se amestece.

Mircea Lucescu a venit în România, după declanşarea războiului, însă n-a rămas impasibil la ce se întâmplă în Ucraina. 

În primul rând, cu ajutorul Federaţiei Române de Fotbal, el i-a adus pe mai mulţi jucători străini din campionatul ucrainean în România, asigurând că aceştia vor reuşi să se întoarcă în ţările lor, după o scurtă oprire la noi.

Mai departe, „Il Luce“ l-a convins pe Gigi Becali să facă un gest frumos, primind formaţia de tineret a lui Dinamo Kiev în baza sportivă de la Berceni, cea folosită de FCSB. În plus, Lucescu a insistat şi a reuşit să aducă, la Bucureşti, un meci de gală din cadrul UEFA Youth League despre care „Adevărul“ a scris aici.

Din păcate, aceste eforturi depuse de Lucescu trec aproape neobservate! Pentru că dinspre Ucraina el primeşte numai critici! Motivul? Faptul că nu o dată, s-a arătat împotriva sancţiunilor sportive impuse Rusiei, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Afirmaţiile tehnicianului i-au stricat şi mai mult relaţia şi aşa proastă cu suporterii de la Dinamo Kiev. Care, printr-un comunicat oficial, au cerut demiterea antrenorului român. 

Iar acum, potrivit gsp.ro, „Il Luce“ a fost pus la zid şi de Mykhaylo Kopolovets, fost jucător ucrainean. Şi Kopolovets a luat foc, văzând că tehnicianul român critică excluderea Rusiei din sport.

Ce a spus Mykhaylo Kopolovets?

*Acest excentric a lucrat şi în Rusia, are conexiuni şi acolo. Uneori, e mai bine să taci. Sau spui ceva sensibil, sau nu mai vorbi. E război în ţara asta.

*N-ar trebui să sufere sportul? Dar de ce trebuie să sufere copiii, soţiile, părinţii noştri? De ce trebuie ei să moară? De ce trebuie ei să plece de la casele lor şi să plece în alte ţări pentru nu ştiu cât timp. Bunicul a înnebunit? Am un sfat pentru el: să plece de la Dinamo Kiev! Sau chiar mai bine: să se retragă din fotbal, după asemenea vorbe.

CITEŞTE ŞI:

Lucescu, oripilat, îl distruge pe Putin: „Un criminal!“. Interviu exploziv în presa din Polonia

2016-2017 e sezonul în care Mircea Lucescu a antrenat în Rusia, la Zenit Sankt Petersburg.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite