Lucescu, oripilat, îl distruge pe Putin: „Un criminal!“. Interviu exploziv în presa din Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu

La două zile după ce a devenit inamicul numărul 1 pentru fanii Dinamo Kiev, pentru că s-a arătat împotriva sancţiunilor sportive aplicate Rusiei, „Il Luce“ a condamnat vehement invazia Ucrainei.

Mircea Lucescu şi-a mai îngreunat un pic situaţia, la Dinamo Kiev, acolo unde, oricum, a fost contestat din prima zi din cauza trecutului său, la rivala Şahtior Doneţk.

După ce s-a arătat împotriva unor sancţiuni sportive aplicate Rusiei, oferind argumentele sale aici, „Il Luce“, sub contract cu Dinamo Kiev, dar aflat în România, în condiţiile în care sportul s-a oprit în Ucraina, a fost pus la zid de fanii ucraineni, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Acum, probabil şi într-o tentativă de a mai scăpa de furia suporterilor formaţiei sale, reputatul tehnician, în vârstă de 76 de ani, a acordat un interviu pentru presa din Polonia, declaraţiile sale fiind preluate şi de Digi Sport.

Ce a spus Mircea Lucescu?

*Putin e un criminal. Acest război e o barbarie. Vedem copii şi femei murind. Spitale şi clădiri civile sunt bombardate. Asta e incredibil. Întreaga lume trebuie să sprijine Ucraina acum. E dincolo de imaginaţie ceea ce se întâmplă acolo. Am plecat în România, dar încă încerc să ajut în diferite moduri. Sunt în legătură cu jucătorii mei, încerc să-i ajut.

*Nu mi-aş fi imaginat că un oraş, precum Kiev, dar şi alte oraşe ucrainene vor fi bombardate, că unele dintre ele vor dispărea ...

*Să nu uităm: Ucraina luptă nu numai pentru libertatea sa. Acum se luptă pentru libertatea Europei!

*Cred că sancţiunile (n.r. - aplicate Rusiei) ar trebui să fie şi mai dure decât sunt acum. Rusia trebuie să simtă furia lumii pentru ceea ce face. Dar cred că sancţiunile ar trebui să fie militare, economice şi politice. Pentru mine, sportul e altceva. Apăr ideea de sport. Pentru că sportul înseamnă competiţie, dar şi prietenie. În sport, oamenii devin prieteni, sunt apropiaţi unul de celălalt.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite