Mircea Lucescu critică dur excluderea ruşilor din sport: Argumentul românului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lucescu

Mircea Lucescu (76 de ani) traversează o perioadă neobişnuită. Pentru că, de obicei, luna martie era una de foc pentru el, cu un calendar competiţional foarte încărcat. Acum, din păcate, focul e declanşat doar de exploziile care au loc în Ucraina, după invazia Rusiei.

Viaţa normală a fost oprită în Ucraina şi, odată cu această situaţie îngrozitoare, a „murit“ şi tot ce înseamnă sport, în această ţară, devenită victima unei invazii militare.

Aşadar, Mircea Lucescu, în loc să fie angrenat în lupta pentru titlu cu Dinamo Kiev, în această perioadă, stă acasă şi priveşte şocat ce se întâmplă în războiul declanşat de Rusia. Chiar dacă a criticat mai mereu această agresiune militară, de neconceput pentru secolul 21, reputatul tehnician a avut o cu totul altă părere, când a fost întrebat despre sancţiunile sportive aplicate Rusiei. Potrivit Spotmedia, „Il Luce, în dialog cu Radio Anch'io, a condamnat faptul că Rusia a fost „rasă“ de pe harta sportului mondial.

Ce a spus Mircea Lucescu?

*Nu sunt de acord, sportul n-are nimic de-a face cu politica şi economia. Sportivii trebuie să continue să facă parte din competiţii, muncesc toată viaţa pentru a avea o şansă. Sportul poate doar să ajute şi să unească.

*Aceasta e o problemă politică, nu ştiu cum se va terminat. Va fi o bătălie foarte lungă şi nimeni nu va câştiga.

2016-2017 e sezonul în care Mircea Lucescu a antrenat în Rusia, la Zenit Sankt Petersburg.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite