Messi a vorbit, în premieră, despre ţara în care vrea să-şi încheie cariera: „Iubesc Barcelona, dar...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La capătul celui mai tumultuos an de când se află la formaţia catalană, Lionel Messi a acordat un interviu-eveniment, în care şi-a declarat, deschis, dragostea pentru club, dar a şi indicat unde vrea să joace pe final de carieră.

Se spune că timpul le vindecă pe toate, iar în cazul „mariajului“ aparent eşuat, între Messi şi Barcelona în vară, ultimele luni au făcut o diferenţă uriaşă.

La finalul sezonului trecut, vestea posibilei plecări a starului argentinian de la Barcelona, club la care a fost legitimat de la vârsta de 13 ani, a „eclipsat“ inclusiv situaţia COVID-ului în lume, timp de câteva zile. 

Celebrul fax trimis de Messi la conducerea catalanilor, prin care Leo îşi anunţa intenţia de a părăsi „Camp Nou֧“, a devenit cel mai mediatizat document din lumea fotbalului. Până la urmă însă, Messi a rămas pe loc, acceptând să-şi ducă la bun sfârşit contractul, în loc să intre într-un litigiu cu Barcelona, care a insistat mereu că Leo nu poate părăsi echipa, mai devreme de finalul sezoanului 2020-2021. Adică, în vara anului viitor. Ceea ce înseamnă că, de la 1 ianuarie, argentinianul va intra în ultimele şase de contract şi poate semna cu orice formaţie, fără ca Barcelona să primească vreun ban sau să aibă un cuvânt de spus.

Probabil, de aceea, în ultima perioadă, s-au intensificat zvonurile privind viitorului lui Messi, iar acesta a simţit nevoia să acorde un amplu interviu pentru postul spaniol de televiziune, LaSexta, faţă în faţă cu jurnalistul Jordi Evole. Acesta e foarte apropiat de Leo, dovadă că şi în vară, tot el a obţinut interviul în care Messi şi-a confirmat rămânerea la Barcelona.

10 goluri şi cinci pase de gol a adunat Messi pentru Barcelona, în acest sezon, în 18 partide oficiale.      

„Situaţia e dificilă, dar o putem scoate la capăt“

În debutul dialogului, fotbalistul de 33 de ani a lăsat de înţeles că, faţă de momentul din vară, relaţia sa cu conducerea clubului s-a îmbunătăţit, mai ales după plecarea fostului preşedinte, Josep Bartomeu, cu care Leo era în conflict. 

„Pentru tricoul Barcelonei aş da totul. Am crescut la acest club şi în acest oraş. Am trăit aici mai mult timp decât în Argentina. Barcelona mi-a dat totul, m-a format ca jucător, ca om. Există o relaţie de iubire, e imposibil să fie altfel. Acum sunt bine, episodul din vară e în spatele meu. Clubul traversează un moment dificil, dar eu sunt încrezător că îl putem depăşi împreună. Ce se zvoneşte, se zvoneşte. Nu pot să îi mulţumesc pe toţi. Sunt mulţi care vorbesc în necunoştinţă de cauză“, şi-a început Messi discursul.

Întrebat dacă ar mai trimite acel fax, dacă ar putea da timpul înapoi, Leo a fost ferm: „Da! Pentru că, în felul acesta, mi-am exprimat intenţiile în acel moment. Şi le-am transmis celor de la club că vreau să plec. Nu mi-a fost deloc uşor. Mai ales că şi familia voia să rămân. Ei se simt ca acasă, la Barcelona. Dar, repet, în acel moment, simţeam că nu mai pot continua“.

Messi a trimis „săgeţi“ şi la adresa fostului preşedinte, Josep Bartomeu, care a demisionat din funcţie între timp, şi a criticat, încă o dată, modul în care clubul s-a debarasat de bunul său prieten, atacantul Luis Suarez. Uruguayanul de 33 de ani a ajuns la Atletico Madrid, unde are şapte goluri în zece apariţii în acest sezon de La Liga.

Imagine indisponibilă

Messi şi Suarez (dreapta) sunt foarte buni prieteni şi în afara gazonului 

„Voiam să plec de la Barcelona pentru că simţeam nevoia unei schimbări. Voiam să câştig, din nou, trofee şi să fiu la o formaţie care se bate pentru Liga Campionilor. Dar preşedintele (n.r. - Josep Bartomeu) a început să contureze o imagine negativă a mea în public. Voi vorbi mai mult despre asta, pe viitor, pentru că s-au întâmplat multe. Legat de Luis Suarez, dorinţa mea de a pleca n-a avut nicio legătură cu ce i s-a întâmplat. Dar, recunosc, modul în care Barcelona s-a purtat cu el a fost o nebunie! Mai ales că l-au lăsat să plece la o formaţie rivală“, a explicat Messi.

„Pe final de carieră, vreau să revin la Barcelona“

În ciuda faptului că a lăsat de înţeles că problemele existente între el şi conducere s-au rezolvat, Leo a menţinut, totuşi, suspansul privind viitorul său.

„În acest moment, nimic nu e bătut în cuie. E clar că îmi voi duce contractul la bun sfârşit şi voi lua o decizie la finalul sezonului. Acum, sunt concentrat pe ceea ce am de făcut la Barcelona. Important e să terminăm bine actuala stagiune. Unde mi-ar plăcea să joc, la un moment dat? În Statele Unite. Sunt curios cum e viaţa de acolo, campionatul lor. Apoi, pe final de carieră, aş vrea să mă întorc, într-o formă sau alta, la Barcelona. După retragere, vreau să rămân tot în fotbal, dar nu să mă fac antrenor. Mai degrabă, mă văd director sportiv, ca să mă ocup de transferuri“, a spus Messi.

Un moment inedit s-a petrecut la finalul dialogului, când jurnalistul Jordi Evole i-a oferit lui Leo două ghiduri turistice pentru oraşele Paris şi Manchester, având în vedere că s-a tot vehiculat că fotbalistul va ajunge fie la PSG, fie la City. Amuzat, Messi a refuzat ambele ghiduri: „Păstrează-le tu“.

Viaţa mea personală? E plictisitoare. Merg, uneori, şi la supermarket, dar e mai dificil, fiindcă oamenii mă recunosc şi trebuie să mă opresc de fiecare dată. Uneori, aş vrea să fiu un simplu anonim, să trec neobservat.   Fotbalul fără oameni în tribune e oribil! Şi influenţează şi rezultatele, fiindcă a dispărut complet avantajul terenului propriu. Lionel Messi căpitan Barcelona  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite