Messi, irezistibil: A devenit doar al doilea jucător din istoria fotbalului care reuşeşte aşa ceva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi intră în ultimele 6 luni de contract în ianuarie şi poate semna cu orice echipă
Lionel Messi intră în ultimele 6 luni de contract în ianuarie şi poate semna cu orice echipă

La 33 de ani, argentinianul nu mai e, în mod evident, în cea mai bună formă sportivă, dar chiar şi acum rămâne „inima“ Barcelonei. Iar ce a reuşit, sâmbătă seară, a făcut înconjurul planetei.

Viitorul lui Messi la Barcelona rămâne în ceaţă, dar prezentul a însemnat, în acest weekend, încă o pagină de aur adăugată în Cartea Recordurilor.

Concret, în confruntarea de pe „Camp Nou“, cu Valencia, Leo a marcat cu capul, din plonjon, după ce penalty-ul său fusese apărat, într-o primă fază, de Jaume Doménech (45+4). Până aici, nimic neobişnuit. Încă un meci, încă un gol pentru Messi. Doar că această reuşită a fost una cu adevărat specială! Pentru că a fost golul cu numărul 643 înscris de Leo pentru Barcelona. Şi cu acest bilanţ all-time, Messi a devenit doar al doilea fotbalist din istorie, după brazilianul Pele, care a reuşit să puncteze de 643 de ori pentru o singură formaţie.

Pele a izbutit această performanţă, la Santos (Brazilia), între 1956 şi 1974. Pentru Messi, această bornă a fost atinsă la Barcelona, între 2005-2020, după 748 de partide în tricoul blau-grana.

Din păcate, seara memorabilă a lui Messi a fost stricată, totuşi, puţin, deoarece Barcelona a mai făcut un pas greşit în La Liga, remizând cu Valencia (2-2).

După 13 meciuri disputate în campionat, catalanii sunt doar pe 5, cu 21 de puncte. Lider e Atletico Madrid, cu 29 de puncte strânse din 12 partide. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite