JO 2020 Tokyo, atletism: Urmaşul lui Usain Bolt! Un italian venit de nicăieri a luat aurul în proba regină

JO 2020 Tokyo, atletism: Urmaşul lui Usain Bolt! Un italian venit de nicăieri a luat aurul în proba regină

Marcell Jacobs

Finala probei de 100 de metri masculin a furnizat un rezultat-bombă, după ce, ani buni, această întrecere a avut un „rege“ incontestabil.

Usain Bolt (34 de ani) a făcut legea, în proba de 100 de metri, luând aurul, la JO 2016, JO 2012 şi JO 2008! Cum jamaicanul şi-a pus deja ghetele în cui, acum, lumea atletismului a aşteptat, cu sufletul la gură, pentru a vedea cine va lua medalia de aur, în această probă, la Tokyo.
 
Iar noul campion e un sportiv, relativ necunoscut, care până acum avea o singură medalie de aur în palmares, la Europenele de la Torun (Polonia) din acest an. Vorbim despre italianul Marcell Jacobs (26 de ani), născut în Statele Unite, la El Paso (Texas). 
 
Jacobs a luat aurul, la 100 de metri, parcurgând distanţa în 9 secunde şi 80 de sutimi. Podiumul a fost completat de Fred Kerley (SUA, 9.84 de secunde) şi de Andre De Grasse (Canada, 9.89 de secunde). Doar şapte sportivi au concurat în finală, după ce britanicul Zharnel Hughes a fost descalificat pentru că a „furat“ startul. 
9
secunde şi 81 de sutimi e timpul cu care Usain Bolt a cucerit aurul, la 100 de metri, la JO 2016.
 
9
secunde şi 58 de sutimi e recordul mondial, la 100 de metri, deţinut de Usain Bolt din 2009.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările