Halep, calvar încheiat: Simona a pornit la drum, spre Canada. Declaraţii de la plecare şi calendarul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

La trei luni după ce s-a „rupt“ la Italian Open, constănţeanca de 29 de ani va reveni în circuitul feminin, urmând să joace în ultima parte a sezonului, în turneele de pe hard.

Simona Halep (10 WTA) pare că, în sfârşit, s-a refăcut în totalitate, după ruptura musculară pe care a suferit-o la gamba piciorului stâng. Din păcate, accidentarea a venit în cel mai prost moment al sezonului.

Fostul lider WTA a ratat exact cele mai aşteptate evenimente din 2021: French Open, turneul ei favorit, Wimbledon, unde era deţinătoarea trofeului, iar apoi Jocurile Olimpice, unde visa să fie portdrapelul României şi să ia aurul, în proba feminină.

Dincolo de impactul emoţional al ratării unor competiţii majore, Simona a fost în cădere liberă, în clasamentul WTA. Şi, după cum „Adevărul“ a explicat aici, începând de luni, va ieşi din Top 10, unde a stat, fără întrerupere, timp de şapte ani şi jumătate!

Vestea bună e că Halep va reveni pe teren, tot săptămâna viitoare, la Rogers Cup. Astăzi, înaintea plecării spre Montreal, românca a vorbit pe aeroport, iar Telekom Sport a oferit declaraţiile sale.

Ce a spus Simona Halep?

*Sunt mult mai bine. M-am si odihnit mental. Dar fizic sunt bine. N-am avut dureri când m-am antrenat. Acum sper sa fiu aptă să şi să joc turneele. Îmi propun doar să fiu sănătoasă si sa încerc sa joc cat mai multe meciuri. Mi-e dor de teren. Mi-e dor de turneu, de competiţie. Ştiu că va fi foarte greu la început, dar nu mi-e teamă. O să merg cu încredere si o sa vad ce-o sa pot sa fac.

*E posibil orice la o astfel de accidentare. N-am mai trecut prin aşa ceva, o ruptură musculară, dar medicii au spus ca sunt recuperată, eu mă simt recuperată, dar la meciul oficial e diferit, aşa ca o sa vad, cand ajung acolo. A fost cea mai grea perioadă din cariera mea, pentru ca a fost o accidentare destul de gravă. Nu m-am mai întâlnit cu aşa ceva pana acum, dar am luat pozitivul şi m-am bucurat ca am stat acasa.

*Mi-aş fi dorit foarte mult să fiu portdrapelul României (n.r. - la Jocurile Olimpice de la Tokyo), ar fi fost o onoare, dar accidentarea nu m-a lăsat. Mi-a părut rău că a trebuit să mă retrag. Aşa cum m-am retras de la Roland Garros şi Wimbledon, aşa a trebuit să iau decizia grea de a mă retrage şi de la Jocuri. Îmi pare rău, sper să mai apuc să mai joc (n.r. - la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024).

*David (n.r. - înotătorul David Popovici) e un băiat deosebit şi performanţele lui arată acest lucru. Îi doresc să fie motivat în continuare pentru că de abia acum începe greul. Să muncească la fel, cu tot sufletul, pentru că, dacă îşi doreşte cu adevărat, o să reuşească să fie sus de tot. Îi felicit pe toţi pentru că, aşa cum am mai spus, ca să ajungi la Jocurile Olimpice e o performanţă mare. Să iei şi medalii e o performanţă şi mai mare. Îi felicit şi le doresc poate să ne întâlnim în 2024.

CALENDARUL SIMONEI HALEP

*Rogers Cup (6-15 august)

*Cincinnati (15-22 august)

*US Open (30 august - 12 septembrie)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite